– LK Systems har alltid vært gode på å ligge i forkant av markedsutviklingen, og har således kunnet gjøre grep på et tidlig tidspunkt i forhold til trender og prognoser. Men like viktig som interne justeringer, er å se på nye muligheter, både i forhold til nye produkter og nye markeder, påpeker han.  

Strand inntok daglig leder- rollen i LK Systems i mai i fjor, og kan fortelle om halvannet år  med fortsatt svært høy aktivitet.

– Det er kjempespennende å komme til et familiekonsern, som tenker framtid og utvikling på en helt annen måte enn hvis det hadde vært et børsnotert selskap. Her ligger det mer verdier til grunn for beslutningene. At vi både har nye lokaler og styrket oss bemanningsmessig på salgssiden innenfor varmefaget i disse tider, viser både at vi har gjort mye riktig og at vi har stor tro på framtiden.

Satsingene har også gjort positive utslag på bunnlinjen til LK Systems. Selskapet ligger ved inngangen av oktober måned foran fjorårets rekordomsetning. 
- Det er mange årsaker til suksessen, men en ting er sikkert, vi hadde ikke klart det uten dyktige ansatte som står på hver dag i et tråere marked en vanlig, resonnerer han.

– Jeg tror det er en fordel å være liten og utfordrer i markedet enn å være en stor. Vi kan snu oss fortere rundt på prosjekter, og vi har «sultne» selgere med høy kundeaktivitet.

Strands leveregler helt siden han startet i jobben, er  nettopp at det er kundebesøk som gjør salget. At man hele tiden må ut og banke dører. Det ser de effekten av nå.

– Vi er ydmyke, og jobber hardt og kontinuerlig mot et felles mål, og det er gøy å se at stadig flere små og mellomstore aktører går bort fra sitt tradisjonelle innkjøpsmønster og heller velger oss. 

Slipper flere nyheter framover

I tillegg handler det selvsagt om å ha produkter markedet etterspør, sier han.

– Vi har en utrolig  bred og god portefølje i dag, men det vil fortsatt komme nyheter jevnlig. Flere av dem slippes nå fram mot VVS-dagene. Hos oss stopper ikke produktutviklingen selv om det er litt roligere i markedet. Det satses heller stadig mer!

LK System kjøpte opp det svenske selskapet Flooré i mai i fjor , som ga dem tilgang til både utvikling og automatisert produksjon av gulvvarmeplater.

– Det er produkter som er veldig interessante for det norske markedet, og som er i gang med å fases 
inn for fullt.

Han trekker også fram satsingen på tekniske varmearmaturer, ideelt eksempelvis til varmepumper, som nå får økt  fokus i Norge.

– Jeg kommer jo fra varmepumpebransjen gjennom mine 8,5 års ansettelse i Bosch, og så straks et uforløst potensial i disse produktene da jeg startet hos LK. Det handler om å løfte produktene fram, markedsføre dem og få dem ut i markedet. Dette er produkter av høy kvalitet, understreker han.

Også på miljødokumentasjon er LK Systems helt i tet. I løpet av neste år, skal det være tilgang til EPD-er på alle produktene på det norske markedet. At de produseres i Sverige, bidrar dessuten til gode klimatall. 

Dyrker god arbeidskultur

Parallelt med satsingen mot de ulike kundesegmentene, er det viktig for LK Systems å bygge opp en god intern arbeidskultur. Her skal det være hyggelig og gøy å gå på jobb, som er forankret helt opp til toppledelsen i konsernet.

–  Når folk trives på jobb, yter man mer i jobben, og terskelen for å bli hjemme blir høyere.  Det er en vinn-vinn for alle parter. Vi er også bevisste på å være transparente overfor våre ansatte om status, hvilke strategier vi følger og hvor vi er på vei osv. Vi har et femårsperspektiv på våre strategiplaner, som vi jevnlig rullerer og informerer om. På den måten skapes både en stolthetsfølelse og et eierskap til egen bedrift!