Arrangøren SINTEF Byggforsk stilte opp med foredragsholder, og det gjorde også Direktoratet for byggkvalitet, Rådgivende Ingeniørers Forening, Undervisningsbygg Oslo, Moelven ByggModul og Selvaag Bolig.
En av foredragsholderne var forskningssjef Jan Olav Hjermann ved SINTEF Byggforsk. Han pekte på at det er både et behov og ønske om effektivisering i byggebransjen, og da er prefabrikkerte moduler en løsning.
-Vi mottar stadig spørsmål som handler om helt grunnleggende ting, blant annet produktdokumentasjon. Det finnes mye erfaring om prefabrikkerte bygningsmoduler i Norge. Vi ønsker å videreføre den kunnskapen for å øke bruken av byggemetoden, sa han. Og tilbakeviste at byggemetoden gir bygg av dårlig kvalitet.
Men han påpekte samtidig at dette forutsetter god produktdokumentasjon, prosjektering og utførelse.
-Byggemetoden krever spesielt god prosjektering fordi det er vanskelig å gjøre endringer etter at produksjonen har startet, la han til. Dessuten er det viktig at prosjekter planlegges som modulbygg helt fra starten av, og ikke noe man finner ut av etter hvert.
I tillegg til SINTEF Byggforsk presenterte Direktoratet for byggkvalitet, Moelven ByggModul, Rådgivende Ingeniørers Forening, Selvaag Bolig og Undervisningsbygg Oslo sine erfaringer og anbefalinger.
gikk blant annet gjennom krav til produktdokumentasjon for moduler.
-Alt som kommer ut av fabrikk, skal dokumenteres sa Martin Strand fra DiBK (Direktoratet for byggkvalitet) og viste til at her bruker man Europeisk teknisk forskrift eller SINTEF teknisk godkjenning. Sistnevnte er vurdert opp mot norske standarder og teknisk forskrift.