Begge studentene var svært stolte og ikke minst fornøyd med at de nå endelig er ferdige. Det har vært tre og halvt år med mye jobbing, og med vanlig jobb, skole og ikke minst familie, har det vært slitsomt i perioder. I løpet av studieperioden har guttene deltatt på hele 290 kveldsundervisninger, og brukt rundt 2700 timer totalt.
Joakim Håtevit er 34 år jobber i dag som VVS konsulent ved Bright VVS i Drammen. Han var ansatt i VVS senteret da han startet ved Fagskolen i Oslo. Underveis har han vært innom ventilasjonsbransjen. Håtveit har også vært tillitsmann for studentene i dette kullet.
Bjørn Olaf Larmerud er 28 år, og jobber nå hos NVS Oslo, avdeling prosjekt. Bjørn Olaf begynte som lærling hos Bærum Rørleggerbedrift. Etter læretiden jobbet han fire år som bas og rørlegger, før han søkte på en stilling som trainee hos NVS. Mange drar sikkert kjensel på etternavnet, og VVSforum kan bekrefte at han er i slekt med Ole Larmerud.
Har vært verdt det
- Vi sitter igjen med masse kunnskap. Et meget bra studie hvor vi har oppdaterte forelesere fra bransjen og næringslivet som har kompetanse på det siste av løsninger og teknologi. Det som er spennende og gjør dette studiet utrolig lærerikt, er at vi sitter på skolebenken en kveld og diskuterer ulike løsninger og måten å gjøre ting på, mens vi dagen etter møter akkurat den problemstillingen i jobbsituasjonen. Da får vi virkelig brukt det vi lærer, og det gir en bratt lærekurve, poengter både Håtveit og Larmerud.
Solid kompetanse
- Gjennom studiet har vi har fått et solid nettverk som vi kan få stor glede av i fremtiden. Vi blir mye mer synlig i
bransjen, og får nå være med på prosjektmøter og byggemøter. Da får brukt vår kompetanse og kunnskap, kommer tettere på beslutningsprosessen og ikke minst våre kunder, forteller Larmerud.
- Studiet gir oss en meget bra tverrfaglig innsikt siden studiet tar for seg kulde, ventilasjon, elektro og varmesiden. Det gjør at vi kan se mer helheten i prosjektene og har en bedre forståelse for alle fagene, og at dette er et samspill for best mulige prosjekter i slutt enden, påpeker Håtveit.
Ønsker at flere skal søke
Både Larmerud og Håtveit oppfordrer folk til å begynne på dette studiet. Det eneste minuset for Oslo sin del, er at det er kun 30 studieplasser. Da vi begynte var det 90 som søkte. Så vår oppfordring er at det må bli flere plasser, for dette er et tilbud som VVS-bransjen trenger i aller høyeste grad. Begge mener det er et stort behov for denne kompetansen i fremtiden.