Dette bekrefter eiendomssjef i Stavanger kommune, Jostein Førland som sier at så langt er ikke energimerking gjennomført. Dette skyldes rett og slett ressursmangel i Stavanger kommune. Dette arbeidet er derfor ikke prioritere, ifølge eiendomssjefen.

Til estatenyheter.no sier han at det tok litt tid før kommunen fikk oversikt over omfanget av energimerkingen. Først når denne oversikten forelå, ble det konstatert at kommunen verken har kapasitet eller kompetanse til å gjennomføre dette på egenhånd.

- Vi kommer til å spille dette behovet inn i Handlings- og økonomiplanen for neste år og vi vil anbefale at dette blir prioritert. Men det er opp til politikerne å bestemme, sier Førland.

Stavanger kommune vil dermed tidligst komme i gang med dette arbeidet neste år.

Energimerkeordningen ble innført i september i fjor og alle bygg over 1000 kvadratmeter, både private og kommunale, skulle da vært energimerket. I tillegg skal alle yrkesbygg som leies ut eller selges være energimerket.

Førland sier at det trolig vil ta et par år før de er ferdige med å energimerke alle sine bygg. NVE har flere ganger varslet sanksjoner mot eiendoimsbesittere som ikke tar energimerkeordningen på alvor.

Stavangers eiendomssjef har ikke oversikt over hvor mange bygg som skal energimerkes, men tror det er et par hundre. Kommunen eier også rundt 2 500 boliger, men disse skal ikke energimerkes.

- Om det kommer straffereaksjoner, så får vi bare ta dem, sier Førland.

Eiendomssjefen mener at det er altfor mange direktiver å foholde seg til, og nevner brannsikring, bygningsmasse, inneklima og universell utforming.

GI DIN KOMMENTAR HER: