- For mange kommuner kom tiltakspengene brått på og en del kommuner hadde behov for å gjøre vurderinger av hva pengene skulle brukes til, derfor kom det egentlig ikke ut så veldig mange jobber til vår bransje i 2009. Vi regner med at det vil skje en forandring i år, slik at blant annet midlene fra Enova kommer ut og fører til mer jobb i 2010, sier daglig leder i VKE, Mats Eriksson til vvs-forum.no.

Mats Eriksson presiserer at bransjen er i dialog md Enova, slik at pengene som er stilt til rådighet blir benyttet i år.
- Vi må passe på at kommunene bruker pengene de har fått, men det er også viktig at pengene blir benyttet til de formål som hele tiden har vært meningen. Krisepakkene skal blant annet gi sysselsetting, men også forbedre kvaliteten i offentlige bygninger, sier Eriksson.

Sarpsborg kommune er blant kommunene som har søkt Enova om tilskudd. Kommunen sendte søknad på 30 millioner kroner, fordelt på men rekke energiøkonomiserende prosjekter. Sarpsborg kommune fikk imidlertid kun 825 000 kroner til ett prosjekt. Pengene skal benyttes til å smelte snø på en energieffektiv måte på nye Sarpsborg torg.

- Etter statuttene skal pengene brukes før 1. juli år, opplyser enhetsleder for kommunikasjon og service i Sarpsborg kommune, Pål Nilsen.

- Så pengene blir benyttet til riktig formål og innen fristen?
- For vår del blir pengene brukt til det vi har søkt om. Torget er under bygging og beløpet fra Enova blir brukt til snømeltingsprosjektet og fristen rekker vi, sier Pål Nilsen i Sarpsborg kommune.