-Forrige regjering hadde et klart mål, med å gå bort fra strøm til oppvarming. Men ved regjeringsskiftet ble det fokus på å bruke strøm. Men strøm kan vi bruke til andre ting, blant annet transport, sier han. Varme derimot, kan vi få fra blant annet søppel.
 
-Vi som bransje må være konkurransedyktig på våre tjenester, og følge med i utviklingen, legger han til.
 
Han synes at regnestykket fra Boligprodusentene hvor det kommer frem at en leilighet på 60 kvm vil kunne bli opp mot 100 000 kroner dyrere er drøyt.


-Klart at Boligbyggerne kan regne seg frem til et slikt eksempel, sier Knutsen. Men forklarer at å se hva som er dyrt og billig, er avhengig av hvilke briller man har på seg.
 
- I den ene enden av skalaen, slik Boligbyggerne har lagt seg, blir det helt sikkert dyrere. Men tar man på seg brillene til de som skal bo der, da kan regnestykket bli et annet, konstaterer Knudsen.
 
-Bygges det leiligheter hvor du kun kan varme opp med strøm, får ikke de som skal bo der, det vil si kundene, mulighet til å velge den energibruken de selv ønsker i fremtiden. En bolig bygges for å brukes minst 60 år, og det må ikke glemmes.
 
Han viser til bilbransjen som fant ut at de kunne tjene penger på å selge andre ting til bilen, ikke være ferdig med salget når kunden hadde fått bilen.
 
-Denne tankegangen burde også boligutbyggerne ta med seg. På lang sikt kan de kanskje tjene bra på dette, og samtidig gi beboerne fleksibilitet. Byggebransjen fortsetter å jobbe som vi alltid har gjort.
 
Han sier at folk husker dårlig. Det er kun noen år siden vannbassengene i Norge var tidlig tomme og strømprisen gikk rekordhøy. Da ble det dyrt å varme opp med strøm.
 
Knudsen mener at det ikke er noen fasit på hva som blir dyrt eller billig. Men det som er viktig for ham er at de som skal bo får muligheter til selv å velge energi til oppvarming.

 
Det er vanlig å bygge leilighetsbygg med hulldekke, der kravet til trinnlyd mellom etasjene utløser trinnlydsplater og overstøp. Så hvorfor ikke legge vannbåren varme ned i støpen? undrer han. Og bedyrer at dette vil bli prisgunstig. Da går ikke Boligprodusentenes regnestykke opp.
 
Knudsen vil ikke kritisere politikerne, og mener at det ofte kan være vanskelig å være politiker, som skal følge med og lytte til de som kommer og har meninger. Og noen kommer ofte, legger han til.
 
- Nå får vi vente og se hva DiBK og flere andre gjør. Men det vil jo være litt rart om ikke vedtaket blir fulgt opp.