Prosjektet har mottatt Enova-støtte.
- Støtten er på totalt 4.556.000 kroner og vi er veldig fornøyde, forteller adm. direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.
Enova har vurdert prosjektet ut fra energibesparelser, forbildeegenskaper, demonstrasjonseffekt med mulighet til gjentagelse, samt gjenbruk av kompetanse.
Innovativt prosjekt
Solcellefasaden, kombinert med en bygningskropp etter passivhus-standard, gjør at skolen er svært nære et nullenergibygg.
- Prosjektet bidrar til viktig kompetanse for å møte kravet om tilnærmet nullenergibygg. Vi ønsker å ligge i forkant av utviklingen, og vi kommer til å lære mye underveis i prosjekteringen, byggingen og i driftsfasen, mener Motzke og fortsetter:
- Med en størrelse på 1000 kvadratmeter, blir dette en av landets største solcellefasader. Integrering av solceller på et så stort fasade-areal gjør dette til et svært innovativt prosjekt.
Pedagogisk effekt
Brynsengfaret blir en ny 1-7 skole med flerbrukshall for 840 elever. Skolen blir et nybygg på ca. 11.600 kvadratmeter over fem etasjer, og ferdigstilles til skolestart 2017.
Skolen ligger på Brynseng i Oslo i en sørvendt skråning mot Alnaelva. Fasaden vil bli synlig på lang avstand, og får dermed en demonstrasjonseffekt. Elever og lærere vil også få mulighet til å følge strømproduksjonen og forbruket fra den strømproduserende fasaden, og gir prosjektet en pedagogisk dimensjon.
4,5 millioner til solcellefasade på ny skole
Undervisningsbygg setter opp en av Norges største solcellefasader på Brynsengfaret skole, med mål om å gjøre skolen til nullenergibygg. Prosjektet har mottatt Enova-støtte.
Denne artikkelen er over 8 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover