Det finnes i dag 650-700 000 varmepumper i Norge, så det vil fortsatt ta litt tid før million oppnås, men det er innen rekkevidde og det er dette Prognosesenterets eksperter vil komme nærmere inn på under konferansen i slutten av april.

Varmepumpekonferansen arrangeres i Oslo 25. april i regi av Norsk Varmepumpeforening. Arrangørene håper på god deltakelse og ikke minst er håpet at man melder seg på tidlig som mulig, slik at det blir enklere for arrangørene å lage et optimalt opplegg.

- Vi er veldig glade for at Børge Ousland skal innlede på konferansen. Ingen har reist mer i Arktis og Antarktis de siste 20 årene som ham. Vi vet at Ousland leverer varene, sier daglig leder i Norsk Varmepumpeforening, Bård Baardsen til www.vvsforum.no.

Alle som melder seg på årets konferanse før 5. april, er med i trekningen av en tur til Spania med billett til storkampen mellom Barcelona og Real Madrid. Håpet er at dette skal trigge folk til å melde seg på kjapt.

Godt fornøyd med responsen
- Vi er godt fornøyd med responsen så langt og tror at vi allerede før påske vil ha flere påmeldte enn vår tidligere deltakerrekord, men vi er opptatt av at folk melder seg på tidligst mulig uten at vi av den grunn skal stenge noen ute fra arrangementet, påpeker Baardsen.

Varmepumpekonferansen 2013 kan fremvise en rekordstor bredde i utstillere og sponsorer. For første gang er Enova med og Isovator Sertifisering er med og skal fortelle om f-gass og andre tilbud de har for bransjen.

- Andre som er med for første gang?
- Ja, Klart Vann deltar for første gang og deres budskap er høyaktuelt når svært mange oljefyringsanlegg skal skiftes ut innen 2020. Kamstrup vil presentere sine ulike energimålere for varmepumper. Jeg kan også nevne firmaer som ABK, Miba, SGP, Glen Dimples, Paul Schwartz og Haier. Alle er spennende aktører som vil vise fram sine produkter. Oljefri.no er også med som utstiller og samarbeidspartner.

TEK 15 er viktig
- Hva med TEK 15 for varmepumpebransjen?
- TEK 15 er viktig for vår bransje og vi vil under konferansen ha to dyktige forelesere, som vil ha forskjellige innfallsvinkler i forhold til å vurdere og presentere hva som er viktige elementer for varmepumpebransjen å vektlegge i arbeidet fram mot en ny forskrift, sier Bård Baardsen

Under Varmepumpekonferansen vil det bli delt ut Varmepumpeprisen 2013 og årets Varmepumpe kommune skal også presenteres. Det er fortsatt tid til å nominere kandidater.

Sjekk www.novap.no for flere programdetaljer og påmelding.