Dette er hva administrerende direktør Trygve B. Thøgersen kunne fortelle om fjoråret og selskapets utvikling:

– Året 2009 vil bli blant de beste i YITs norske historie. Omsetningsmessig har vi gått noe tilbake i forhold til toppåret 2008 med sine drøyt fire milliarder kroner, men reduksjonen i omsetning er allikevel vesentlig mindre enn nedgangen i markedet. Det vil med andre ord si at vi har tatt markedsandeler, noe som også er i tråd med vår strategi.

YITs mangeårige fokus på service har vært en god kompensasjon for prosjektmarkedet som har falt betydelig. Konkurransen om serviceoppdragene har blitt tøffere, men vårt servicekonsept har likevel tålt konkurransen. De siste årene har vi også styrket oss betraktelig innen rørfaget, slik at vi kan levere komplette serviceleveranser når kunden ønsker dette.

Vi har lykkes med en rekke gode prosjektsalg også i 2009, ikke minst i de prosjektene som har lagt stor vekt på energieffektive løsninger. De mest energieffektive prosjektene har stor sett vært de som har blitt solgt som tekniske totalentrepriser hvor problematikken rundt
grensesnitt er best ivaretatt.

Markedssituasjonen har vært og vil være utfordrende også for 2010, men vi går inn i det nye året med en høyere ordrereserve enn vi hadde på tilsvarende tid i fjor. Vår strategi er vekst, noe vi søker å oppnå både organisk og ved oppkjøp. Vi innledet 2010 med oppkjøpet av ventilasjonsentreprenøren Ugelvik & Nesset i Molde, og vi ser ikke bort fra at det kan bli flere oppkjøp i løpet av året.