Assemblins prosjektavdeling i Oslo sikret seg rørentreprisen på det prestisjetunge boligprosjektet Middelthunet på Majorstuen i Oslo. Kontrakten har en verdi på nærmere 100 millioner kroner.

Middelthunet skal oppføres på eiendommen til det gamle Nordea-bygget, med Frognerparken og Bogstadveien som nærmeste naboer. Tre nye bygg, på totalt 34.000 kvadratmeter, vil romme 329 leiligheter av høy standard. I tillegg skal det bygges barnehage, en stor parkeringskjeller og næringslokaler på gatenivå.

Totalleverandør
Middelthunet bygges av Veidekke Eiendom og Obos, med Veidekke som hovedentreprenør. Assemblins kontrakt omfatter alt av innvendige rørarbeider – varme, sanitær og sprinkler, med opsjon på kjøling i de leilighetene som ønsker dette. I tillegg har Assemblin fått ansvar for prosjekteringsarbeidet, og er således totalleverandør av rørarbeider på dette prosjektet. Prosjekteringen er allerede i gang, mens produksjonen på anlegget starter før sommeren 2020 og vil pågå i litt over to år.

Prestisjeoppdrag
Assemblins prosjekteier, Per Kristian Roll, legger ikke skjul på at dette er et oppdrag med høy prestisje og verdi for selskapet.

- Middelthunet vil ha svært strenge krav til kvalitet og gjennomføring, noe som stiller tilsvarende krav og forventninger til oss som leverandør. Alle leiligheter vil være optimalisert for smarthus-teknologi, produktene som benyttes skal ha høyeste kvalitet og det er i praksis nulltoleranse for feil og mangler. Rent faglig er dette oppdraget en solid anerkjennelse av oss som leverandør. Når vi starter produksjonen på Middelthunet, kommer vi til å benytte kjerneteamet fra boligprosjektet Tiedemannsfabrikken, for å sikre at vi har den beste kompetansen og våre mest erfarne medarbeidere på plass fra deg én, sier Roll.

Nytt system for oppvarming
I Middelthunet vil Assemblin for første gang installere et nyutviklet tre-rørs system hvor varmt tappevann varmeveksles mot et eget internt lukket vannbårent romoppvarmingssystem i hver leilighet.

- Fordelene med dette systemet, sammenlignet med et tradisjonelt vannbårent varmesystem, er blant annet færre rørføringer og mindre varmetap, enklere avregning av varmeforbruket i hver leilighet, mer fleksibilitet i forhold til ulike behov hos beboere og ikke minst enklere energisentral. For Assemblin er dette i seg selv et spennende prosjekt hvor vi får mulighet til å prøve ut og høste erfaringer med ny teknologi og nye løsninger i praksis, sier Per Kristian Roll.