- Jeg vil ikke si at rørleggerne i Comfort er stemoderlig behandlet eller forsømt på noen måte, men vi har over 1 000 rørleggere i kjeden og skal ta mer vare på disse ved blant annet økt kompetanseheving, sier Inger Nerdrum til www.vvsforum.

Samspillet mellom ren butikkdrift og rørleggerne skal optimaliseres. Man jobber mye med at de som selger produkter i butikken også skal selge rørleggertjenester.
- Disse to funksjonene utfyller hverandre og vi skal bli mer beviste på akkurat dette, fastslår Nerdrum.

Frode Helmersen skal lede det nye tekniske forumet, som blant annet skal gi rørleggerne bedre forståelse og kunnskap om tekniske produkter. Mandag denne uka hadde Comfort en egen butikkdag knyttet til kjedens Kick Off på Clarion Airport Hotel på Gardermoen. Det neste kan bli at det blir en egen dag for rørleggerne.

Rørleggerne integreres
- Vi skal integrere rørleggerne mer i vårt konsept, understreker markedssjef, Kari Øgle Kjensberg.

Administrerende direktør, Inger Nerdrum begynte i sin nye jobb 1. januar i år. Hun satte seg imidlertid i bilen og kjørte til Halden for å besøke den lokale
Comfort-butikken. Deretter gikk ferden videre og så langt har driftige Nerdrum besøkt 60 Comfortører. 30 gjenstår, men de skal ha fått besøk av toppsjefen innen sommeren.

- Det har vært nyttige besøk og det er gledelig å se hvilken stolthet de ansatte rundt om i Norge har i forhold til jobben sin og til det å være med i Comfort-kjeden. Vi har meget solide og aktive eiere samt et meget dyktig styre, sier Inger Nerdrum.

Sosiale medier
- Har du fått nyttige innspill som du kan bruke i ditt videre arbeid?

- Det har kommet mange konstruktive innspill som skal vurderes, men det er for tidlig å gå i detalj om dette nå. Vi skal drøfte dette intern og med styret først, men det er ikke snakk om noen revolusjon. Comfort-kjeden er velfungerende.

Apropos velfungerende: Comfort-kjeden tar nye markedsandeler og leverte et godt resultat i 2012. Ambisjonene er at den positive trenden skal fortsette.

- Jeg vil ikke gå ut med tall, men kan bekrefte at kjeden går godt, sier den nye administrerende direktøren.

Som et ledd i videre satsing vil markedsføringen ligge på samme nivå som i fjor, men Comfort skal øke bevisstgjøringen og bruken av sosiale medier. Comfort er på Facebook og skal ta i bruk Instagram og andre kanaler i større grad utover.

- Vi så nærmere på dette under den såkalte Butikkdagen mandag og responsen var overveldende, sier markedssjef Kari Øgle Kjensberg.