Gantzel påpeker videre at de med Miljøfyrtårnsertifiseringen av Kjedehuset vil markert seg som en bedrift som tar miljøansvar på alvor. 

I en tid der bærekraft er mer relevant enn noensinne, viser Kjedehuset at de tar grep, og vil fremstå som en bedrift og kjede som tar ansvar ovenfor byggebransjen, og ikke minst mot sluttbruker.

- Med denne sertifiseringen viser vi at Kjedehuset er fremtidsrettet og dedikert til å bidra til en grønnere verden. Bærekraft er ikke lenger et valg, men en nødvendighet for bedrifter som ønsker å være relevante og konkurransedyktige i markedet. Med miljøfyrtårnsertifiseringen viser vi at vi ikke bare ser på bærekraft som et markedsføringsverktøy, men som et grunnleggende prinsipp, sier Gantzel i pressemeldingen. 

- Det er ikke tvil om at miljøkrav i økende grad vil bli etterspurt av kunder, leverandører og samarbeidspartnere fremover, sier Johnsen.
Kjedehuset har også begynt å bruke en digital plattform som heter Factlines som skal hjelpe medlemsbedriftene med å manøvrere i forhold til etisk handel og sikre ansvarlig forretningspraksis i leverandørkjeden.

- Gjennom Factlines kan våre medlemmer kartlegge, og dokumentere sine leverandører for å sikre at de oppfyller krav til bærekraft, etikk og sosiale forhold, som arbeidstakerrettigheter og miljøstandarder, hvor hovedformålet er å bidra til transparens i leverandørkjeden, forteller Gantzel.

Plattformen tilbyr verktøy for både risikokartlegging, rapportering og dialog med leverandører, slik at man kan skape forbedringer og oppfylle krav til bærekraftig virksomhet.

- Factlines er spesielt nyttig i lys av økende krav til åpenhet, som for eksempel gjennom Norges åpenhetslov, som pålegger bedrifter å jobbe aktivt for å ivareta menneskerettigheter i leverandørkjedene, avslutter Gantzel i meldingen.