- Nå bør vi ta tak i disse utfordringene for å skape et tryggere arbeidsmiljø, sier forsker og overlege Hans Magne Gravseth fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Gravseth vil presentere de siste funnene fra deres nye Faktabok om arbeidsmiljø og -helse 2024, på frokostseminaret Sykefravær på topp - hva gjør vi nå? arrangert av Construction City Cluster.

Sykefravær på kritiske nivåer
Sykefraværet i bygge- og anleggsbransjen nådde syv prosent i fjerde kvartal 2023, et nivå som nærmer seg det vi så under koronapandemien. Nye tall fra STAMI avslører at de ansatte i sektoren er mer utsatt for en rekke farlige arbeidsmiljøfaktorer enn arbeidstakere i andre bransjer.

- Det høye sykefraværet tyder på at arbeidsmiljøet i denne bransjen kan forbedres, både for å sikre de ansattes helse og for å redusere belastningen på virksomhetene, fortsetter Gravseth.

Fra prat til handling: redusere sykefravær og forbedre arbeidsmiljøet
Frokostmøtet skal se på konkrete tiltak som kan redusere sykefraværet. Gravseth vil blant annet introdusere STAMIs verktøy "En bra dag på jobb", som er utviklet spesielt for bransjen, med mål om å hjelper bedrifter med å forebygge helseplager og forbedre arbeidsmiljøet.

I tillegg vil Ruth Lindefjeld fra AF Gruppen snakke om hvordan psykologisk trygghet kan bygge en sterk arbeidskultur gjennom psykologisk trygghet, mens Johnny Aaland fra NCC vil dele sine erfaringer med tiltak som gratis personlig trener for ansatte.

- Målet er å samle bransjen på tvers, for at vi sammen kan se på beste-praksis eksempler som kan redusere sykefraværet. Dette er viktig for oss alle, fortsetter medlem av ekspertgruppen for attraktivitet i Construction City Cluster og HR-direktør i AF Gruppen, Karin Engen.

Det er plass til flere
Construction City Cluster ønsker folk på tvers for å skape en felles innsats mot de utfordringene vi står overfor. Ikke gå glipp av muligheten til å få innsikt i de nyeste funnene og diskutere løsninger som kan forbedre arbeidsmiljøet i bygg- og anleggsbransjen. Frokostmøtet finner sted torsdag, 10. oktober 08:00-10:00 på Ulvenveien 82E, i Construction City Cluster sine lokaler.

Påmelding til frokostmøtet gjøres her.