EcoVadis er et ledende verktøy for evaluering av bedrifters bærekraftprestasjoner, med vurderinger på tvers av over 100 000 selskaper i mer enn 200 bransjer og 175 land. Vurderingene dekker fire nøkkelområder: miljø, arbeids- og menneskerettigheter, etikk og bærekraftig anskaffelse.

– Denne utmerkelsen inspirerer oss til å fortsette å være ledende innen bærekraft i byggebransjen, som spiller en nøkkelrolle i overgangen til et grønnere samfunn, sier administrerende direktør i Caverion Norge, Knut Gaaserud, i en pressemelding. 

Caverion har jobbet målrettet for å integrere bærekraft i hele virksomheten, med fokus på innovative løsninger for å redusere klimaavtrykket, trygge arbeidsforhold, styrking av mangfoldet, og etisk forretningspraksis.

– Dette inkluderer også initiativ for å øke kvinneandelen i byggebransjen, der jeg spesielt vil trekke frem vår avdeling på Helgeland som i dag har 25% kvinner, sier Gaaserud.

– Å bli tildelt EcoVadis gullmedalje er en tydelig anerkjennelse av Caverions arbeid innen bærekraft. Miljø og etisk ansvarlighet står sentralt i vår drift, og resultatene bekrefter at tiltakene er effektive og på linje med de beste praksisene i bransjen, legger Gaaserud til.

Bærekraft i verdensklasse

– Vi er stolte av å ha mottatt gullmedaljen fra EcoVadis, som bekrefter at vårt arbeid for bærekraft og ansvarlighet er i verdensklasse, sier Roar Andersen, direktør for Forretningsutvikling i Caverion Norge.

Caverion ser på bærekraft som et langsiktig konkurransefortrinn og vil fortsette arbeidet med å utvikle energieffektive og miljøvennlige løsninger for både eksisterende og nye kunder.

– Samtidig prioriterer vi som selskap å bygge videre på våre verdier rundt likestilling og mangfold. Dette er viktig for å holde på våre mange dyktige medarbeidere, samt tiltrekke oss nye medarbeidere med høy kompetanse, sier Andersen.