-Det er ganske krevende langs hele kysten. Helt fra Bergen til Kristiansand er vi preget av det som skjer i oljesektoren, og det er klart vanskeligst i Rogaland, sier Roar Andersen, direktør for Business Development i Caverion Norge AS til VVSforum.

Bra resultater
Til toss for dette, så leverte Rogaland-avdelingen til Caverion bra resultater i 2015 og det vil bli ganske bra i år også.

-Vi er optimister både i Rogaland og i Norge for øvrig. Markedet kan vi gjøre lite med, men vi kan gjøre mye med hvordan vi tilnærmer oss markedet. Det krever omstilling og nytt fokus fra alle ansatte, påpeker Andersen.

Bygg på vent
I Rogaland merkes nedgangen spesielt innen byggesektoren. Flere nye prosjekter som egentlig var planlagt igangsatt nå, er lagt i skuffen.

-Vi har mange gode og kompetente medarbeidere i Rogaland, så vi regner med at vi skal komme igjennom de vanskelige tidene på en god måte. Vi setter mer trykk på blant annet service og vedlikehold enn tidligere.

-Aktuelt med permitteringer og oppsigelser?
-Ikke i øyeblikket i hvert fall. Vi hadde en kort periode noen permitteringer i fjor i forbindelse med at to store Statoil-kontrakter ble terminert, men vi er tilbake til normalen igjen nå.

Godt rigget
Hele Caverion-konsernet var i fjor gjennom en stor strategisk omstilling og er i så måte godt rigget for fremtiden, selv om det er store regionale forskjeller og et marked i endring. Noen steder er altså markedet mer vanskelig enn andre steder, men alt i alt går Caverion inn i 2016 med optimisme og stor iver.

-Vi skal blant annet jobbe enda mer aktivt med energiløsninger og livssyklusløsninger fremover. Det er dette som er fremtiden for oss, sier Andersen.