- Vi har hatt svært positiv vekst i antall lesere i løpet av året. Vi registrerer også økende respons på de temaene vi berører. Vi får flere og flere hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger fra våre lesere. Det gleder oss, sier daglig leder Stig Grindahl.

Trafikken via bannere til VVSforums annonsører er også økende.

- At våre annonsører satser på å bruke oss er avgjørende. Det betyr at vi får mulighet til å lage en enda bedre bransjeportal som vi håper både leverandører og brukere setter pris på, sier Grindahl.

VVSforums uttalte målet er å drive åpen og uavhengig journalistikk, samtidig som man skal ivareta bransjens muligheter for positiv utfoldelse.

Mest populær
Med 13.000 - 15.000* unike lesere hver måned har VVSforum på fem år blitt den mest foretrukne nyhetskanalen for VVS-bransjen på nett. Alt tyder på at en nettavis med faglig tyngde er noe bransjen er tilfreds med.

- Vårt mål er enhver tid å sørge for at våre lesere skal kunne få med seg alle viktige nyheter. Det synes jeg vi klarte på en god måte i 2012, noe som bekreftes gjennom lesertallene. I år (2013) vil vi styrke profilen med enda dypere omtale av prosjekter med nytt faglig - teknisk innhold, samtidig som vi øker bredden nyhetsstoffet, sier Grindahl.

Gjennom hele 2012 har det daglig i gjennomsnitt vært publisert tre-fem nyhetssaker på Vvs-forum. Under fjoråret styrket man dessuten redaksjonen, og har nå tre journalister fast engasjert i å lage nyheter for nett.

- Det er en rivende utvikling i bransjen. Med tre dyktige medarbeidere på den redaksjonelle siden er vi godt rustet for å trykke ytterligere på i 2013. Digitale medier og hjelpemidler blir stadig viktigere. Alt vårt fagsstoff og nyheter er lett tilgjengelig som kildemateriale. Papirbasert informasjon har ikke de mulighetene, sier Grindahl.

Mye besøkt
Daglig er det tusen lesere innom VVSforum, og annenhver leser er innom flere ganger i måneden.

- Vi har ca 50.000 sidevisninger i måneden og av disse er ca. en tredjedel unike lesere, som vil si at vi har etablert en fast leserskare som ukentlig er innom., sier Grindahl.

VVSforum leses også i overveiende grad på ukedager. I helgene er det roligere.

- Besøkende gjennom dagen og uka følger også arbeidsrytmen i bransjen, det er gjerne på morgenen, ved lunsjtider og på ettermiddagen, sikkert alt etter hvordan dagen ser ut, forteller Grindahl.

Målsettingen for 2013 er å vokse videre, blant annet gjennom dypere reportasjer om konkrete prosjekter og tekniske løsninger.

- Vi ser at mange liker å lese om konkrete prosjekter og installasjoner, derfor vil vi bringe mer stoff fra der det skjer, på byggeplasser og faglige samlinger, sier Grindahl.

VVSforum har samtidig et lite jubileum, etter fem år på nettet.

- Vi nærmer oss 10 000 nettartikler og vi scorer høyt på søkerkriterier, dette er fordi vi er åpne mot nettet og totalt søkbare, sier Grindahl.

* Antall gjentakende unike norske IP-adresser registrert.