– Hvordan ble fjoråret, Thore Sydtangen?
– Det ble bra, takket være en produktmiks som gjør at vi spiller på mange strenger. Vi har hatt en viss nedgang, men årsresultatet ble bra. Det avgjørende nå er om byggebransjen tar seg opp igjen etter en nedgang på 22 prosent. Igangsettelsen av nye boliger var veldig lav i 2009, men vi venter en viss bedring i 2010. Norge har en befolkningsvekst på 60 000 mennesker årlig, det betyr at vi produserer for få boliger.

– For CTC er det viktig at vi kan levere egenproduserte varer fra fabrikken på Årnes, fortsetter Sydtangen. – Det gir oss en fleksibilitet som gjør at vi kan være kreative og lage akkurat den byggeklossen du trenger. Vi kaller vårt program for Green Innovation, som i praksis er Smarte løsninger.

– Hvordan ser du på vår energibruk i fremtidens hjem?
– Tiltak som bedre isolasjon, vinduer og dører samt varmegjenvinning og varmepumper vil redusere behovet for tilført energi, men samtidig er det en utvikling som går i motsatt retning: Komfortbehovet øker og vi bruker mer varmtvann. Med dagens løsninger tror jeg dette vil føre til at forbruket av varmtvann i kilowattimer vil øke til 8000-9000 årlig for en familie. Derfor er det så viktig å ta i bruk solvarme, som er ideelt til varmtvannsproduksjon. Med et godt solvarmeanlegg kan du dekke det meste av varmtvannsbehovet i sommerhalvåret, og for dem som har svømmebasseng kan besparelsen være enda bedre.

– Er kundene veldig opptatt av miljø?
– Vi merker større interesse for såkalt grønne produkter. Det er flere som ringer om dette, særlig konsulenter og andre som vil vite mer om energieffektivisering.
Og skal du vite om det, er Årnes stedet, sier administrerende direktør Thore Sydtangen, kledelig beskjeden, som alltid.