Forskningssjef Søren Aggerhold, leder av SBi`s forskningsavdeling Energi og Miljø uttaler i en pressemelding:
- Vi er glade for å kunne ønske Göran Hultmark velkommen som adjungert professor, hvor han med sin store erfaring og ekspertise kan styrke SBi`s innsats på ventilasjons-, oppvarmings- og kjøleområdet. For å nå de nasjonale energimål skal det tenkes og utvikles nye systemløsninger til ventilasjon i fremtidens bygninger, og det har vi en forventning om at Göran Hultmark kan bidra med».

Som rådgivende ingeniør gjennomførte han flere forskningsprosjekter for Statens Råd For Byggnadsforskning. Et eksempel er «Sunclayprosjektet» fra 1979, der solenergi for første gang ble lagret fra sommer til vinter gjennom å varme jorden med veske i rørledninger. I 1982 utviklet han første generasjon av «HT-solfangeren», som siden ble installert i mer enn halvparten av alle de store solvarmeanlegningene i Europa og som fortsatt produseres av Arcon i Danmark.

I 1998 resulterte et forskningsprosjekt i den første kjølebaffelen som induserer romluft fra undersiden, for siden å spres ut i rommet. Kjølebaffelen er produsert i mer enn 200.000 eksemplarer, blant annet med navnet «Professor».

Sivilingeniør Göran Hultmarks interesse for energisystem, energibesparing og inneklima har de seneste årene ført til nye systemløsninger for ventilasjon i bygninger. Et eksempel er VAV-systemet «Pascal» fra Lindab, der viftene optimeres ut fra behovet i hvert enkelt rom, med lavest mulig turtall og lavest mulig energiforbruk, samtidig som installasjonen på en enkel måte kontrolleres fra rommet. Dette systemet inngår i Lindab Norges kontrakt om leveranser av luftteknisk utstyr til Fornebuporten Næring som påbegynnes i 2014.

I samarbeid med SBi ble det innovative to-rørs baffelsystemet «Solo» utviklet, for både kjøling og oppvarming av bygninger. Systemet karakteriseres av at temperaturnivåene i vannkretsen er nesten lik romtemperaturen, noe som gir mulighet for å flytte varme og kulde direkte mellom rom, og ved at det er enklere å bruke frikjøling og alternative energikilder i størreutstrekning. Resultatene finnes i SBi-rapporten «Study of a Two-Pipe Chilled Beam System for both Cooling and Heating of Office Buildings.» Lindab Solo forhandles i Norge av KlimaSystem AS.