-Airmaster har jo produkter som løser ventilasjonen på en annen måte enn de fleste leverandører. Andre selskaper konsentrere seg om store anlegg, kanaler og en sentralisering av ventilasjonen. Airmasters modulløsning er mer fleksibel og vi installerer ventilasjon i de rommene som har behov for det, sier Trond Jensen til VVSforum.

Han forteller at Airmaster nå lanserer inverterstyrte kjølemoduler med ekstra fokus på komfort og en trinnløs regulert kjølingsteknologi. En fremtidssikker og energieffektiv kjøleløsning.

-De nyutviklede inverter kjølemoduler kan leveres fra 1.1.2015 til Airmasters AM 100 anlegg samt til våre integrerte ventilasjonsanlegg DV 1000. I løpet av første halvdel 2015 introduseres teknologien løpende til våre øvrige desentrale ventilasjonsanlegg AM 300, AM 500 og AM 800, sier han.

- I de senere år er det blitt større og større bevisthet og fokus på betydningen av og sammenhengen mellom et godt inneklima og personers prestasjoner, enten om det er i undervisningslokaler eller kontormiljøer.  Med de nyutviklede inverterstyrte kjølemoduler kan Airmaster nå tilby effektive og behovsstyrte ventilasjons- og kjøleløsninger med et særdeles lavt energiforbruk til bruk i komfortlokaler, hvor det er varierende behov for luftskifte og kjøling.   

-En inverterstyrt kjøleløsning gir en trinnløs kapasitetsregulering av kompressoren, så den hele tiden tilpasser seg det aktuelle kjølebehov. Det medfører betydelige drifts- og klimamessige gevinster, sier Jensen, og legger frem en lang liste for VVSforum:

• Optimal til energieffektiv drift i vår klimasone.
• Optimal COP årsverdi pga. inverterstyrt kompressor.
• Lavere driftsomkostninger pga. behovsstyring - årsbesparelse på elektrisitet typisk 60-80%
• Kompressorhastigheten tilpasser seg de skiftende behov for kjøling og luftskifte.
• Stor reduksjon i antall oppstarter av kompressor.
• Meget lavt lydnivå.
• Anvender de effektive kjølemidler R410A hhv. R134A som ikke bidrar til ozon nedbrytning.
• Avkjøler uteluften med 15° C før den avkjølende friske uteluft via Airmaster anlegget føres inn i rommet.
• Enkel overvåkning av anleggs- og romdata via Airlinq datalogg som lagrer opp til et års driftsdata.

-De inverterstyrte kjølemoduler sammenbygges med Airmaster desentrale ventilasjonsanlegg. Regulert av det intelligente Airlinq styresystem er det optimale muligheter for å sikre et godt inneklima og en energioptimert drift. Overvåkning, oppfølging og service som kan utbygges via CTS oppkobling på f.eks. MODBUS™, KNX®, BacNet™ /IP, LON®, eller man kan anvende Airmasters Airling BMS, som via et panel håndterer opp til 20 Airmaster anlegg inkl. kjølemoduler, sier Trond Jensen.

-I tillegg til å ha solgt bra i 2015, så sådde jeg mange korn som kommer til å bli konkrete kontrakter nå i 2015, sier Jensen som tror at årets nyhet også vil vekke interesse.

-Etter 25 år i bransjen er min oppfatning at for en del år siden var forskriftskrav til ventilasjon noe man fulgte på rimeligste måte. Nå har dette snudd, og jeg ser at interessen for god ventilasjon går langt lengre enn å tilfredsstille forskrifter. Folk kan mye mer om inneklima og ventilasjon nå, enn for bare 10 år siden, sier Trond Jensen.

Airmaster i Norge skal ifølge Jensen så snart som mulig ansette en mann til, noe som vil styrke salget betydelig, tror han. Og han avslutter med å nevne at Airmaster i Norge har stor hjelp av Airmaster i Danmark som både har prosjekteringsavdeling, service og utviklingsavdeling.