-Situasjonen i dag er at vi bygger 60 prosent vanlige bad og 40 prosent er kabiner, men det er nok bare et tidsspørsmål før dette endrer seg i klar favør av kabiner, sier daglig leder i BOB Eiendomsutvikling AS, Tor-Magne Birkeli.

Noen av baderomskabinene som installeres er norske, mens andre er utenlandske. Det varierer fra prosjekt til prosjekt.

Les også: Sykehusbygg ønsker å satse mer på moduler

Norske og utenlandske
-Vi har norske kabiner i et prosjekt vi holder på med akkurat nå, men neste prosjekt kan være import. Det vi jobber med nå består av 100 leiligheter.

BOB Boligbyggelag og selskapet BOB Eiendomsutvikling AS startet med baderomskabiner i 2010, så Bergens-firmaet har lang og god erfaring med bruk av kabiner.

Tor-Magne Birkeli.
-Erfaringene er gode med å benytte kabiner i nye bygg. Rent generelt er kvaliteten bedre. Vi stresser faktisk for å få samtlige nye prosjekter til å bruke kabiner, for dette har kommet for å bli, sier Birkeli.

Møter motstand
Lederen av BOB Eiendomsutvikling AS påpeker at det er flere fordeler ved å bruke kabiner. Den økonomiske siden er åpenbar, blant annet på grunn av at avfallshåndteringen og logistikken gir store besparelser.

-Riktignok gir enkelte entreprenører oss motstand når det gjelder bruk av baderomskabiner. Vi vet ikke helt hvorfor det er slik, men vi jobber altså mot at alle våre 250 nye leiligheter vi bygger hvert år skal bygges på denne måten, fastslår Tor-Magne Birkeli.

BOB Boligbyggelag har 65. 300 medlemmer og forvalter 23. 000 boliger. BOB kan feire 75 årsjubileum i år.