- Status for 2012 var at det ble et aktivt år på mange måter. VI er godt fornøyd, opplyser daglig leder og rørleggermester, Carsten Skottner Engh til www.vvsforjum.no.

Bakgrunnen for den forholdsvis store aktiviteten er den offentlige satsingen på skoler og aldershjem i Grenlandsregionen de siste årene. Industrien går imidlertid fortsatt på lavgear.

Bygges nye leiligheter
- Industrien ligger dessverre stabilt lavt og boligbyggingen er heller ikke preget av høy aktivitet. Positivt er at det bygges nye leiligheter, sier Skottner Eng.

- Er situasjonen lik for 2013?
- Både ja og nei. Den offentlige satsingen viser nok en nedadgående trend i år og det kan slå negativt ut. Det er varslet at større byggentreprenører kan få mindre å gjøre utover i året. Det øvrige markedet ligger noenlunde fast og vi øyner at rotmarkedet er noe økende igjen. Det er vi bekvemme med, fastslår Carsten Skottner Engh.

Visse kriterier
Alt i alt ser altså  situasjonen lys ut for Porsgrunn Rørleggerforretning og bedriften har ganske fulle ordrebøker så langt, men det kan endre seg. Forandring skjer raskt i dagens samfunn.

- Vi ser lyst på det under visse kriterier. Bolig- og leilighetsmarkedet må blant annet holde seg stabilt der det er nå, sier daglig leder og rørleggermester Carsten Skottner Engh, som legger til at han ikke er kjent i detalj med hvordan situasjonen er hos øvrige entreprenører i distriktet.