Rørleggergutta har valgt å satse mer på netthandel gjennom VVS grosissten Onninen og deres webløsning onnshop.

– Da Onninen begynte med VVS i fjor undersøkte vi prisene og fant ut at de var gode, særlig på det skjulte, tekniske materiellet. Dermed begynte vi å handle hos dem. Så langt er vi veldig fornøyde, forteller daglig leder Øystein Bergh Kristiansen i Rørleggergutta.

Mye nybygg
Rørleggergutta har faste avtaler med entreprenører og utfører installasjon av sprinkleranlegg, vann og avløp i nybygg som eneboliger og mindre leilighetskomplekser.

– To tredjedeler av virksomheten vår er nye installasjoner og rehabilitering av bad. Vi har satset på å ta totalansvaret for rehabilitering av bad og har gode samarbeidspartnere på de fagene vi selv ikke utfører, forteller Bergh Kristiansen.

Omtrent en tredel av omsetningen kommer fra små servicejobber i privatmarkedet.

Saken fortsetter under bildet:

Jesper Simonsen, som er lærling i Rørleggergutta, på et nybygg i Heimdalsåsen i Andebu.Foto Gaute Iversen

Mer en nok å gjøre
Rørleggergutta har mer enn nok å gjøre. De har eget lager med smådeler som det brukes mye av, særlig i serviceoppdrag. Prisen på materiellet er viktig for å tjene penger, men like viktig er det at det er enkelt å være kunde poengterer de.

– Det er mer økonomisk for oss å bestille mye av det mest brukte materiellet, enn å dra og hente hos grossistene for hvert oppdrag. Derfor kompletterer vi heller lageret to-tre ganger i måneden og får dermed de beste prisene, påpeker den daglige lederen.

– Onninens kundebehandling er veldig bra. Returer og reklamasjoner behandles raskt og på en måte som gjør at vi slipper å bruke tid på å følge opp saken. Det er nok å huske på om man ikke skal bruke tiden på å purre opp slike ting også. Vi har høyt tempo på jobbene våre. En god grossistforbindelse er viktig for oss, slik at vi kan være konkurransedyktige både på pris og leveranser, sier Bergh Kristiansen.