Mange har allerede fått læreplass – men det er fortsatt for mange kvalifiserte lærlinger som står uten tilbud. 

- Vi må tenke langsiktig. Det er derfor avgjørende viktig at vi tar vare på de unge og tilbyr lærekontrakter til flest mulig av de kvalifiserte søkerne, oppfordrer kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL.

Det er stor enighet om at rekruttering av kvalifiserte ansatte vil bli en stor utfordring i byggenæringen i årene som kommer. Kampen om arbeidskraften er i gang. Ved normal vekst vil Byggenæringen trenge mellom 8000 og 12 000 nye ansatte hvert år fram mot 2020.

- BNL oppfordrer eksisterende lærebedrifter til å strekke seg langt for å ta imot lærlinger også i år, sier kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL.

Det er samtidig stort behov for nye lærebedrifter i bygg og anlegg. Oppfordringen går derfor også til bedrifter som ikke har hatt lærlinger tidligere: Kontakt fylkeskommunen og bli lærebedrift! Å ha lærling er både et viktig samfunnsansvar, det er givende og lærerikt – og avgjørende for å sikre rekrutteringen til byggenæringen.

Fylkeskommunene innkaller i disse dager ungdom uten lærekontrakt til formidlingsmøter. På disse møtene stiller også opplæringskontorene. Målet er å skaffe flest mulig av søkerne lærekontrakt der og da.

I Oslo oppfordrer fagopplæringssjef Lars Juterud bedriftene i byggenæringen til å stille på formidlingsmøtet selv, og skrive lærekontrakt med nye lærlinger direkte. BNL støtter dette initiativet.

– Her har bedriftene en veldig god mulighet til å gi ungdom ei framtid i byggenæringen. Vi håper flest mulig av de kvalifiserte søkerne kan gå ut fra møtet med en lærekontrakt i hånda, oppfordrer Leegaard.

Kilde:bnl.no