Denne ble utgitt for første gang i desember 2006 og trykket opp i 20 000 eksemplarer.

Heftet omhandler plansystemet og byggesaken på generell basis, og tar for seg utfordringer og muligheter knyttet til anvendelsen av disse. I tillegg beskrives plan- og bygningslo-vens rolle som samfunnsbygger og lovens rolle i forhold til verdiskaping og verdibevaring i samfunnet. Det legges vekt på å forklare samfunnets behov for lovverk med hensyn på å legge til rette for demokrati, med-virkning og effektiv samhandling mellom aktører.

Heftet retter seg mot en bred og dif-ferensiert målgruppe, men med ho-vedvekt på høyskoler og universite-ter med fag som berører området og folkevalgte i kommunenes planut-valg.

KanEnergi oppgir at målet med heftet er å gi en bred og illustrerende introduksjon av lovverket, av bakgrunnen for loven og av behovet for den. Gjennom et samar-beid med Statens Bygningstekniske Etat (BE) ble innholdet i heftet publisert på nettstedet www.pblintro.no. Det planlegges nå en revisjon av inn-holdet både i heftet og på nettstedet i henhold til den nye plan- og bygningsloven. Det mottas fortsatt bestillinger av heftet, og det synes som om heftet dekker et behov selv om også internettversjonen foreligger.

Oppdateringen planlegges gjennom-ført i samarbeid med Miljøverndepar-tementet og BE i tillegg til sponsore-ne fra det første heftet. Flere spon-sorer fra utgivelsen av det første hef-tet har allerede meldt sin interesse for å delta også denne gangen. I oppdateringsarbeidet vil mange av de samme ressurspersonene som tidligere bli sentrale.

KanEnergi AS driver informasjonsvirksomhet knyttet til energi og miljøområdet. Som norsk operatør for IEAs informasjonsnettverk (Caddet og Greentie) i 10 år arbeidet KanEnergi med utvikling og distribusjon av informasjon om nye energiteknologier på norsk og engelsk.

KanEnergi har også produsert informasjonsheftet ”Nye fornybare energikilder” som er trykket på norsk og engelsk i flere opplag, samlet ca. 45.000 eksemplarer.

Byggtjeneste har allerede den Nye plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter i salg, blant annet gjennom www.byggbokhandelen.no