- Jeg tror streiken kan bli langvarig, men jeg håper selvsagt at vi finner en rask løsning. I slike situasjoner er det alltid vanskelig å si noe konkret. Det spesielle denne gangen er at riksmeglingsmannen ikke har lagt frem noen skisse til løsning, sier Geir Olsen i Fellesforbundet i Hordaland.

Administrerende direktør Ketil Lyng i BNL (Byggenæringens Landsforening) sier dette i en kommentar til streiken som altså startet tirsdag morgen:
- Vi har strukket oss meget lang og var beredt å tilby en økonomisk ramme fullt på høyde med frontfaget. Dette var likevel ikke godt nok for Fellesforbundet og det beklager vi.

Fellesforbundets første nestleder, Arve Bakke, som har vært forhandlingsleder i tariffoppgjøret med BNL har denne forklaringen på streiken:
- Det at BNL ikke ville godta kravet om etg nytt landsomfattende lønnssystem er den viktigste grunnen til streiken.

En del av bransjen har et slikt system allerede, og det er et krav som kke ville få store økonomiske konsekvenser. Arbeidsgiverne ville heller ikke komme oss i møte på krav om øknings av minstelønningene.

Meklingsmann Geir Engebretsen uttaler at partene sto langt fra hverandre og at det ikke var grunnlag for å finne en løsning.
- Spesielt i spørsmålet om videreutvikling av tariffavtaler for tømrerfaget var vanskelig. Det samme var kravet om heving av minstelønna, sier Engebretsen.