Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (Rec) la onsdag frem et driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 370 millioner kroner for årets tredje kvartal.

Driftsresultatet ble negativt påvirket av et svakt solarmarked og nedstengingen av deler av produksjonen i Norge, opplyser selskapet i kvartalsrapporten onsdag.

Fabrikkene som stenges permanent ned er de to eldste fabrikkene på Herøya i Porsgrunn, fabrikken i Glomfjord og fabrikken i Narvik. De anleggene som legges ned har vært midlertidig stengt de siste månedene. Rundt 700 mennesker mister dermed trolig jobbene sine.

Foreløpig kan det se ut til at den mest moderne delen av RECs virksomhet i Glomfjord vil overleve.

REC Norge står nå igjen med tre waferfabrikker på Herøya og en i Glomfjord - stedet der REC ble etablert i 1997.

Selskapet sysselsetter mer enn 3.900 mennesker på verdensbasis. Nedstengningen, som ble foreslått av REC-styret tidligere i høst, utgjør rundt 45 prosent av RECs waferkapasitet i Norge, samt 180 megawatt med solcellekapasitet. Totalt er det 1.200 ansatte i RECs norske virksomheter.

I tredje kvartal i år var driftsresultatet for Rec på minus 1.282 millioner kroner.

Renewable Energy Corporation ASA OSE - REC er et norsk solenergiselskap med hovedkontor i Sandvika i Bærum.

Selskapet ble etablert i 1996 under navnet Fornybar Energi AS. Dagens selskap er resultatet av en fusjon i september 2000 mellom ScanWafer AS, SolEnergy AS og Fornybar Energi AS.

REC er et av verdens ledende integrerte solenergiselskaper. Selskapet er en av verdens fremste leverandører av superrent silisium. Dessuten har selskapet sikret seg flere teknologiske eneretter på produksjon av silisium og wafere.

SKRIV DIN MENING HER: