- Vi mener i utgangspunktet at tre-fire uker skal holde, opplyser personalsjef hos Pipelife Norge AS, Geir Vaardal.

Bakgrunnen for permitteringene ligger i det faktum at bedriften venter på kontraktunderskrifter fra utlandet, men det tar noe lenger tid enn det som er vanlig. Selskaper i Asia, Nord- og Vest Afrika sliter med dårlige tider og finansuro, så det er usikkerhet utenlands som nå rammer bedriften i Norge.

I tillegg til dette skaper all nedbøren de siste ukene problemer for Pipelife Norge AS. Forholdene for graving og legging av rør utsettes mange steder på grunn av at fuktig vær.

Nå ønsker Pipelifte Norge AS å tilpasse produksjonen til disse nye forutsetningene. Ti ansatte må permitteres – åtte i fabrikken ved hovedkontoret i Surnadal og to ved fabrikken i Stathelle.

Det er ikke første gang at Pipelifte Norge AS er uheldig og følgelig er blitt rammet av værgudenes luner. I fjor var det den kale vinteren som skapte problemer og som førte til permitteringer. Før sommeren i år opplevde imidlertid bedriften et oppsving.
Til tross for disse utfordringene driver Pipelife Norge AS godt. Regnskapstallene for i fjor viser driftinntekter på drøye 620 millioner kroner og resultatet før skatt ble på gode 45 millioner kroner.

- Vi jobber nå på spreng for å bedre situasjonen, sier personalsjef, Geir Vaardal.

- Pipelife Norge AS i Surnadal må permittere, men håper at permitteringene av de ti ansatte blir kortvarig.