Etter at Ahlsell tok i bruk sitt nye sentrallager på Gardermoen, har det vært spekulert i om hovedkontoret også skulle flyttes dit. 

– Det nye bygget der er ikke noe kontorbygg, sier Bjørn Munthe og avkrefter spekulasjonene rundt dette.

- Administrasjonen blir i Stavanger, men tyngdepunktet for logistikk er Gardermoen, på lik linje med at tyngdepunktet for innkjøp er på Brobekk i Oslo, fortsetter han. I praksis betyr det at alle som steller med innkjøp nå er samlet og sitter på avdelingen på Brobekk.

På denne måten er ”nye” Ahlsell bygget opp, og Munthe nevner også Trondheim og Bergen som tyngdepunkter i organisasjonen. Men på logistikk og lager er det kun i Bodø det blir et større lager utenom Gardermoen. Det skal forsyne Nord-Norge med varer, mens Gardermoen skal serve hele Sør-Norge.

Fortsatt mange hentelager
Om Ahlsell har tatt i bruk sin nye logistikkmaskin på Gardermoen, satser de fortsatt på hentelager i distriktene.

– Vi har lager på 60 ulike plasser i Norge, forteller Munthe, og passer på å nevne den nye storsatsingen på verktøy og ramser opp avdelingene som så langt har fullsortiment på verktøy.

- Forus, Brobekk, Porsgrunn, Haugesund og Fabrikkgaten i Bergen er klare forteller Munthe, og flere kommer. Sentrallageret for verktøy er i Hallsberg i Sverige.

Når det gjelder konkurransesituasjonen og nysatsende grossister, hilser Bjørn Munthe konkurransen velkommen.

– Med flere aktører og hardere konkurranse slipper Konkurransetilsynet å komme og tro vi jukser, sier Munthe.

Han er ikke redd for konkurranse, men er overbevist om at rørleggerne vil ha hentelager og stort vareutvalg i nærmiljøet der de bor og jobber, og mener med det at han ikke har tro på bare netthandel av VVS-utstyr.

– Heidenreich er aggressive om dagen, men kundene deres handler fortsatt mye av oss og Brødrene Dahl, forteller han og tilskriver dette bedre tilgjengelighet og større vareutvalg.

Stabile forhold
Etter en periode med mye uro, vitner en avslappet Bjørn Munthe om at dette nå er et avsluttet kapittel. Det virker som de har funnet formen og organisasjonen har satt seg.

– Fra å være i Stavanger to-tre dager i uken, er Göran Näsholm her mer sjelden nå, forteller Munthe. Så vidt Munthe kjenner til, drives det ikke aktiv jakt på ny direktør i Norge. Modellen med Munthe som viseadm. direktør og Näsholm som øverste sjef plassert i Sverige fungerer tilsynelatende greit.

– Men på sikt skal det på plass en nye administrerende direktør i Norge, konstaterer Munthe.

Om bemanningen på Gardermoen kan Munthe fortelle at mange ble med fra Langhus, men at han kunne tenkt seg at enda flere hadde valgt å følge med dit.

– Men vi har pøst på med vikarer, samtidig som vi har ansatt mange svensker på permanent basis. Dette for å unngå bemanningsproblemer og at kundene ikke får varene sine, forteller Munthe før han haster videre til Vivaldi-kurs. (Vivaldi er Ahlsells dataprogram for lager, innkjøp og ordrebehandling, red.anm.)