- Det er mange lokale kreditorer, bekrefter bobestyrer, Svein Olav Bøen uten å kunne si noe mer. Den fullstendige oversikten er ikke klar ennå.

Den største kreditoren og panthaver er Sparebank 1 Hedmark. Banken har et krav på ca. 33 millioner kroner.

Bruker sparepengene
Som www. vvs-forum.no har Jørstad AS startet opp igjen med navnet Jørstad Drift AS. Dette var mulig da konkursboet kunne tilbakeleveres til skylderne gjennom såkalt abandonering. Nå blir det opp til banken og selskapet og stake ut kursen videre.

Eieren av konkursrammede Jørstad AS, Geir Fjerdumsmoen skyter selv inn sparepengene sine for å komme videre og få stablet det nye selskapet på beina. Det gjør han helt alene. I det tidligere selskapet var aksjene fordelt på Fjerdumsmoen og to andre personer.

- Jeg kunne ha stukket av med pensjon og gjort noe helt annet. Jeg er tross alt blitt 65 år, sier Fjerdumsmoen til lokalavisene.

Ingen konsekvenser
I første omgang er det skutt inn 100 000 kroner i aksjekapital, men en stor emisjon er på gang. Det nye selskapet vil bli oppkapitalisert på et forsvarlig og riktig nivå.

Konkursen i Jørstad AS får for øvrig ingen konsekvenser for driften i Jørstad KTL AS. Dette er et eget selskap med eget organisasjonsnummer. Det er imidlertid uklart hva som skjer med selskapets eierskap og navn er det forntidlig å si noe om. Jørstad AS kan havne på andre hender. De andrev eierne har blant annet forkjøpsrett.