I 2009 oppfordret Sweco landets ingeniørstudenter til å legge inn en åpen søknad om sommerjobb på selskapets nettsider. På de 6-8 sommerjobbengasjementene Sweco kunne tilby, kom det inn nærmere 400 henvendelser. Den enorme responsen gjorde at selskapet i år bestemte seg for å kunne tilby hele 50 sommerjobber fordelt på Swecos kontorsteder fordelt over hele landet.

Stillingene ble utlyst ved årets næringslivsdager ved NTNU i tillegg til å bli spredt via sosiale medier som Facebook.

Ryktet om Swecos sommerjobbsatsning spredte seg som ild i tørt gress blant ingeniørstudenter over hele landet. Da søknadsfristen gikk ut 1. mars i år, hadde vi fått inn hele 722 søknader på de 50 utlyste stillingene.

En viktig forutsetning for at Sweco skulle kunne gå ut med et så stort antall engasjementer, var at stillingene skulle fylles med et meningsfylt innhold. Studentene skulle ikke bli sittende foran en pult og spille kabal og pakke konvolutter, snarere tvert imot. Sweco engasjerte derfor alle divisjonsledere som fikk i oppgave å kvalitetssikre stillingene som ble utlyst. Hensikten var at sommerjobbstudentene skulle få en intensiv forståelse av rådgiveryrket, og få kjennskap til hva det faktisk vil si å jobbe som rådgiver ved å få jobbe med reelle prosjekter fra Swecos kundeportefølje.

Studentene møttes til et felles kick-off ved Swecos hovedkontor på Lysaker. Arrangementet foregikk i Atriet, og ble ledet av divisjonsleder for Areal og transport, Snorre Lægran og HR Manager, Petrine Djupvik Flaa. På agendaen var bl.a. innlegg om rådgiverrollen, våre verdier, etiske dilemmaer, SED og gruppeoppgave.

Filmprosjekt
Spesielt for året er at ti av de femti unge ingeniørspirene vil bli fulgt av et filmteam gjennom sommeren, da disse skal få et helt spesielt oppdrag. De ti er delt inn i to arbeidsgrupper bestående av fem personer i hver gruppe. Den ene gruppen skal ha sin base på Lysaker-kontoret, mens den andre gruppen skal sitte i Trondheim. Konseptet er at disse skal «kjempe» mot hverandre, ved å utføre et reelt oppdrag regissert av Swecos divisjon for Tekniske Installasjoner.

Oppdraget vil bestå av:
• Etablering og organisering
• Utarbeidelse av alle dokumenter i S&W samt SED
• Utarbeiding av skisse og forprosjekt Utarbeide energiberegning
• Detaljløse luftbehandlingsanlegget komplett med elektro og automasjon (tegninger og beskrivelse)
• Utarbeide et evalueringsnotat om prosjektet, verktøy og Sweco
Da dette er et reelt oppdrag er Swecos egne ingeniører allerede i ferd med å legge frem et eget forslag på hvordan dette kan løses fra et Sweco-perspektiv. Det blir derfor svært spennende å følge med på hvilke ideer ungdommen har kommet opp med når resultatene legges frem i august!

Filmen vil stå ferdig i august, og vil bli presentert som en spennende miks av kamerateamets profesjonelle bilder, og studentenes egne filmopptak. En film med og for studenter/unge ingeniører vil være en svært god anledning til å belyse sentrale spørsmål og viktige aspekter ved både selskapet og ingeniørfaget. Sweco gjør dette på sin unike måte.

Filmen vil bli publisert på Swecos Facebook-side.

Det var 16. juni at 50 studenter startet sin sommerjobb i Sweco.