Konklusjonen i en ny rapport er at risikoen for fuktskader og muggvekst i teorien øker noe, men at de positive effektene av bedre og mer kontrollert ventilasjon, som også er en konsekvens av de samme myndighetskrav, er større.
I 2007 ble Teknisk forskrift til plan- og bygningsloven (TEK07) endret. De mest omfattende endringene gjaldt energikravene, som trådte i kraft 1. februar 2007. Målet er 25 % reduksjon i energibehov til bygninger sammenlignet med kravene i Teknisk forskrift fra 1997. Dette medfører blant annet en generell økning i isolasjonstykkelsen. For yttervegger får man eksempelvis en økning fra 150 mm til ca 250 mm. I såkalte passivhus vil isolasjonstykkelsene være enda større enn hva man får ved kun å følge TEK07, for yttervegger opp mot 400 mm.
Det er viktig å være klar over at forskriftskrav om økte isolasjonstykkelser, samtidig fører med seg andre krav som har en positiv effekt på fuktforholdene. Krav til varmegjenvinning og balansert mekanisk ventilasjon vil i praksis føre til en mer kontrollert ventilasjon, og at minimumskravet i større grad vil oppnås enn hva som har vært tilfelle tidligere. Bedre ventilasjon vil gi lavere fuktinnhold i innelufta, noe som vil redusere muggvekstrisikoen. Disse positive effektene er trolig større enn de negative effektene av at ytre del av konstruksjonen blir kaldere.
SINTEF Byggforsk Prosjektrepport 53-2010