- BVR skal fremstå som en moderne håndverkbedrift. Vi skal til en hver tid ligge i front når det gjelder å benytte nye og rasjonelle arbeidsmetoder, materiell, HMS og å ta vare på våre ansatte, sier styreformann Roger Taaje.
Han viser til at ett av verktøyene bedriften benytter er Handyman fra E-pocket. Dette er blitt et viktig styringsverktøy av ordrer og kommunikasjon.
- Dette sikrer våre kunder rasjonell drift av servicebilene og medarbeidere med fokus på kvalitet. Vårt "levende" system for å ivareta kvalitet er til en hver tid tilgjengelig på den enkelte rørleggers håndholde PDA. Dette sikrer at sjekklister blir utfylt og at riktig materiell og timer blir fakturert, sier Taaje.
- Vi er overbevist om at det er store besparelser ved dette systemet. Blant annet ved at alle rapporter skjer elektronisk, legger han til.
Han og daglig leder i bedriften, Helge Skogstad, har lagt opp en strategi om å utvikle en annerledes bedrift, som de uttrykker det.
Og selskapet har sørget for å ha på plass alt av nødvendige godkjenninger.
- "Fagkunnskap gir trygghet" er ikke bare et slagord, det er selve målet med mesterbrevordningen.
Rørleggermester er en lovbeskyttet tittel som kun innehavere av godkjente mesterbrev kan benytte seg av. Og det er på plass, sier Skogstad.
Og han legger til at selvfølgelig bygges alle våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm (BVN).
- BVN er et verktøy som til enhver tid er tilpasset de lover, forskrifter og Norsk Standard som gjelder for planlegging og utføring av arbeid i våtrom, sier han.
Også sentral godkjenning er på plass.
- Vi er godkjent av Statens Bygningstekniske Etat og har dokumentert at vi har tilstrekkelig fagkompetanse for å kunne frembringe et sluttprodukt med kvalitet som er fastsatt i plan- og bygningslovgivningen, fastslår Skogstad.
Men her stopper strategien med å følge ”mainstream” i bransjen. BVR har valgt å stå utenfor bransjeorganisasjoner.
- Det er mange årsaker. Hvorfor må vi gjøre som alle andre, spør Skogstad, og gir selv svaret.
- Bedriften har en størrelse som havner midt imellom de små og de store. Vi er ikke tunge nok til å være med blant de store. Og da har vi lite å hente i de organiserte miljøene, sier han.
Verken Roger Taaje eller Helge Skogstad ser noe poeng i å følge nøye med i hva andre bedrifter i bransjen gjør. De lar BVR skal gå sine egne veier.
- Vi har endt opp med en liten administrasjon i forhold til omsetning. Det er kun oss to pluss prosjektleder og kontordame. I stedet lar vi ansatte ha stort ansvar i prosjektene, og er vi aktive ute i markedet hvor vi kan betjene kundene, sier Taaje.
Han smiler ved uttrykket at BVR har oppdrag fra nes til nes.
- Det er helt riktig. Vi har oppdrag fra Kirkenes til Lindesnes. Men det er Oslo som er vårt hovedmarked. Og i tillegg har det vært noen jobber i Sverige.
Navnet Bærums Verk Rørleggerbedrift har sin historie fra 2001 da bedriften ble startet, nettopp på Bærums Verk. I dag holder de til i egne hus på Stabekk. På veggene henger tre diplomer det settes stor pris på.
- Vi har faktisk oppnådd å bli tildelt tre gasellediplomer, sier Skogstad. Alt ligger til rette for ytterligere et diplom dette året. Det er Dagens Næringsliv som årlig deler ut Gasellebedrift-diplomer til bedrifter som oppfyller kravene om blant annet doblet omsetning og omsetningsvekst hvert år de siste fire årene.
Hjemmeside: www.bvr.no