De to selskapene har i fellesskap utviklet en ny teknologiplattform for uteluftsvarmepumper, et voksende segment i Europa. Den nye plattformen vil gi helt nye markeder og energibesparende oppvarming til en rimelig investering samtidig som det løser behovet for kjøling.

Det første produktet ble lansert under navnet vårt Nibe SPLIT. Nibe SPLIT er en ny variant av de såkalte luft/vann- eller uteluftsvarmepumpene.

- Vår nåværende produkter er primært utviklet for det nordeuropeiske markedet strenge krav, sier Kjell Ekermo som er business manager hos Nibe Villavärme. NIBE Split skal fange opp et større europeisk marked. Nibe er i dag e av de markedsledende innen varmepumpeteknologi for boliger og fast eiendom.

Nibe SPLIT består av en utendørs og en innendørs del. MHIs teknologi brukes hovedsakelig i utedelen. Nibe Villavärme har utviklet innendørsdelen og avansert styring av hele produktet.

Det nye produktet vil bli solgt av begge selskapene under sine respektive merkenavn i forskjellige design. Nibe tror at prosjektet vil føre til nye kunder, og Nibe SPLIT er også interessant for kjøleinstallatører.

Nibe SPLIT er helt i tråd med Europaparlamentets vedtak som blant annet sier at innen 2020 skal minst 20 prosent av energiforbruket i Europa komme fra fornybar energi,  CO2-utslippene i Europa være redusert med minst 20 prosent og energieffektivitet i Europa øke med minst 20 prosent.

Salget starter i første kvartal 2009.

Nibe Industrier AB har hovedkontor i Markaryd i Sverige og ha 5 500 medarbeidere og en årlig omsetning på om lag EUR 5.6 milliarder. Selskapet har vært notert på Stockholm-børsen siden 1997. Nibe Industrier består av tre virksomhetsområder: Element, Villavärme og Brasvärme alle som arbeider med utvikling, markedsføring og produksjon av termisk produkter. Produksjon foregår i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Tsjekkia, Italia, Spania, Holland, England, Østerrike, Kina og Mexico.


www.mhi.co.jp
www.nibe.se