Det var en stolt rektor Terje Bogen som delte ut vitnemål og sertifikater til de uteksaminerte fagteknikerne som har fullført KEM-studiet over 3,5 år. - Dere har fullført et maratonløp med svært gode resultater, sa Bogen. Studiet krever stor innsats fra studentene og en god porsjon velvilje fra familien ettersom det er undervisning to kvelder per uke i tillegg til annenhver lørdag. De fleste studentene har i tillegg full jobb. - Vi har et utmerket samarbeid med fagmiljøene i bransjeforeningene NRL, VKE og VBL, som gir oss tilgang til viktig kompetanse. Dette er av avgjørende betydning for en utdanning som er yrkesrettet, sa Bogen.

- Det er et stort behov for deres kompetanse innen energiforsyning, energibruk og energiplanlegging. Disse områdene blir svært viktige i årene som kommer og dere har en trygg fremtid med masse jobb foran dere, sa Mats Eriksson, daglig leder i VKE - Foreningen for Ventilasjon, Kjøling og Energi.

- Vi har hatt et godt og løsningsorientert samarbeid. Dere har vist at dere er klare og motiverte til å mestre klimautfordringene, sa Ole Larmerud, teknisk direktør i NRL.

- Teori om kvelden som praktiseres på dagtid oppleves som en veldig god kombinasjon. Modulbasert undervisningsopplegg fungerer veldig bra og det har vært en ideell kombinasjon av individuell og gruppeundervisning og teori/praksis. Vi har stadig flyttet grenser og overvunnet barrierer. Vi føler oss kompetente til å prosjektere, implementere og drifte tekniske installasjoner i bygg, sa tillitsmennene for studentene Christer Sveistrup og Anders Weldingh.

Kilde.Norsk Teknologi