Geir Thollefsen er også styremedlem i NRL og har lang erfaring fra bransjen. Han utdyper her sine synspunkter:
- Det er vel og bra at vi skal bygge nye skoler og barnehager, men det sysselsetter bare noen få ansatte i korte perioder. Det store samfunnshjulet kommer først i gang når de virkelig tunge, seriøse utbyggerne setter i gang. Disse trenger hjelp fra bankene for å få finansiert sine prosjekter. Vi kan ikke leve lenge med den kapitaltørken vi har hatt i noen måneder nå.

Det er hyggelig å registrere at Oslo kommune vurderer å bygge og rehabilitere bygninger for 30 milliarder kroner. Nylig var det et møte mellom BNL og Erling Lae fra kommunen for å se hvordan pengene kan utnyttes best mulig, så det offentliges innsats betyr naturligvis også en del i det totale bildet.
- Det blir spennende dager og uker fremover, for vi er helt avhengig av drahjelp fra mange aktører for å komme i gang igjen, sier Thollefsen.

CM Mathiesen hadde et godt år i fjor og omsatte for 78 millioner kroner. I øyeblikket har bedriften 55 rørleggere og det arbeider 10 personer i administrasjonen. Det er heftet noe usikkerhet rundt situasjonen i 2009, men det er enkelte markedssegmenter som ikke er så sårbare som andre.
- Blant annet er servicemarkedet ganske stabilt og godt, men vi merker at det er hard kamp om mindre prosjekter. De store prosjektene har, som nevnt, stoppet opp, fastslår daglig leder, Geir Thollefsen.

Apropos store prosjekter: CM Mathiesen har hatt jobb ved det nye Rikshospitalet/Radiumshospitalet til en verdi av ca. 50 millioner kroner. Akerselva Atrium og Vækerø til Hydro er andre byggeprosjekter bedriften har vært tungt inne i de siste par årene. CM Mathiesen har blant annet spesial kompetanse innen avansert rørmontasje. Bedriften ble etablert så tidlig som i 1874.