- Det å ha kontakt med skoleverden gir oss nye, friske ideer langt bort fra tradisjonell tankegang. Slik input blir aldri feil, sier Mikael Hansson, utviklingssjef hos Ostnor AB. FM Mattsson inngår som et varemerke i Ostnor AB.
Det var elleve første års elever fra ni ulike land som fikk oppgaven med forme morgendagens blandebatterier. Elevene gikk grundig til verks. Arbeidende er rene skissemodeller og sluttproduktene er laget i leire. Elevenes arbeider ble presentert under Nordbyggmessen i Stockholm nylig.
Meningen med arbeidet har aldri vært å lage sluttprodukter for salg i markedet, men hensikten har hele tiden vært å teste grenser og finne nye grensesnitt.
- Vi ønsker å viske ut grensene mellom designtankegangen og industriproduksjonen. Dette prosjektet har i så måte vært lærerikt og positiv. FM Mattsson har lyttet til oss og elevene er tatt på alvor, sier universitetsadjunkt Thomas Degn.
FM Mattson karakteriserer elevenes arbeid som forslag på høyt nivå:
- Elevene har lagt ned mye arbeid og de har ikke minst tenkt nytt. Det finnes detaljer her som kan bli verdt mye i fremtiden og vi vil ta med oss dette videre, påpeker Mikael Hansson.
FM Mattsson tenker på fremtiden og har samarbeidet med studenter ved Designhøgskolen i Umeå, for å sikre seg innspill som skal kunne gi bedriften mer moderne blandebatterier. Illustrasjonsfoto
Designstudenter sikrer FM Mattsson innovasjon
FM Mattsson har innledet et samarbeid med Designhøgskolen i Umeå universitet. Det skal sikre blandebatteriprodusenten innovasjon og fremtidsrettede produkter.
Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover