- Nå starter jobben med å finne folkene som skal på TV skjermen. For å kvalitetssikre at TV-serien får den kvaliteten som rørleggerfaget fortjener, starter det nå en omfattende prosess med casting rundt om i Norge, hvor vi selvsagt ønsker finne de menneskene som er best egnet til å «representere vår bransje» på TV, sier adm.direktør i Rørkjøp, Frank Olsen.

Casting innebærer å finne virkelige mennesker med personligheter som passer inn i konseptet til TV-serien og som kan være underholdende eller inspirerende for TV-publikum.

- Utover høsten vil en rekke mennesker bli spurt om å delta, så til alle dere som er kommende TV-stjerner – si «JA jeg blir gjerne med», når vi ringer og spør, sier Olsen.

En av seriens hovedpersoner er allerede i boks og gleder seg veldig til å komme i gang med filming av TV-serien. 
- Det blir kjempespennende og se ellers hvilke fantastiske mennesker vi får gleden av å presentere på TV. Vi har så mange flotte fagfolk og personligheter som garantert kan gjøre en super jobb her.

Serien har premiere høsten 2025

Rørleggerfaget på kartet
Målsetningen med realityserien er å sette rørleggeren og rørleggerfaget «på kartet» hos det norske folk, med søkelyset på og øke bevisstheten hos forbrukeren knyttet til hvorfor kvalitetsvalg er viktig. Realityserien ønsker å vise rørleggere og deres partnere i arbeid, der de løser alt fra små hverdagsproblemer til store utfordringer for deg og meg. Serien ønsker ikke bare å vise yrkesstolthet og bærekraftige valg, men også å fremheve de menneskelige historiene.

Saken fortsetter under bildet:

Til å produsere denne serien har Rørkjøp og kringkaster Heim TV sikret seg Plan-B på laget, med Harald Rønneberg, Truls Svendsen og Thomas Numme i staben.

En ny type realityserie
- Reality-TV har ofte handlet om kjendisstatus, luksuriøse liv eller ekstreme konkurranser, men denne gangen beveger vi oss inn i en mer jordnær og autentisk virkelighet. Serien ønsker å gi et innblikk i hverdagen til rørleggere og rørleggerfaget, der praktiske utfordringer møter kreativ problemløsning, påpeker Olsen.

Hver episode skal gi seerne en variert opplevelse ved å følge både private oppdrag hjemme hos folk eller mer teknisk krevende byggeprosjekter. Enten det er en hastejobb for å tette lekkasjer, eller installasjon av et toalett på et bad, ønsker man å dele innsikt i det tekniske håndverket som mange tar for gitt, men som krever høy kompetanse og lang erfaring.

- Rørleggerfamilien, det vil si, hele den norske VVS-bransjen, har ansvaret for at det leveres rent vann til det norske folk over hele landet.

Profesjonelle filmskapere skal gjøre jobben
Til å produsere denne serien har Rørkjøp og kringkaster Heim TV sikret seg Plan-B på laget. Produksjonsselskapet er startet og eies av blant andre Truls Svendsen, Harald Rønneberg og Thomas Numme - og selskapet består av solide fagfolk som vet hvordan god TV skal lages».

Hvorfor rørleggerfaget er viktigere enn noen gang
- I takt med ett økende søkelys på bærekraft og miljøvennlige løsninger, står rørleggerfaget i sentrum for å innføre mange nye spennende teknologier og bærekraftige systemer. I serien ønsker vi å gi et innblikk i hvordan moderne rørleggere ikke bare fikser lekkasjer og monterer enkeltprodukter, men også spiller en viktig rolle i energieffektivisering av bygg og implementering av smarte systemer for vannbåren varme, sier Olsen.

Han forteller videre at selv om rørleggerfaget er teknisk, skal serien lages for å være underholdende og tilgjengelig for alle. Den ønsker å blande en god dose folkelighet med faglig innsikt, og tilby lærdom for de som er nysgjerrige på hvordan vanntransport fungerer og hvilke moderne løsninger som i dag kan tilbys. Det er også svært viktig for TV serien å løfte fram håndverkeryrket for nye generasjoner.

Om ikke lenge kommer det en ny artikkel som forteller om hvem som skal delta i denne TV-serien, og etter hvert også mer detaljer om hva vi ønsker løfte frem av faget i sesong i den første sesongen.

- Alle involverte gleder seg veldig og vi ser frem til en meget spennende vinter, vår og sommer både foran og bak TV-kameraet, sier entusiastisk Olsen som gleder seg stort til å komme i gang med prosjektet.