Det betyr ikke dyrere drift de mest ambisiøse byggene, presiserte Buchardt på Citykonferansen i går.
– Det krever bare mer kompetente folk; det koster ikke mer, sier han og legger til at nei, bransjen er ikke klar for dette. Hotellmagnaten står bak det han hevder er verdens mest energieffektive hotell, Scandic Lerkendal i Trondheim. Målet er 50 kWh/m2år levert energi, og bygget holder energiklasse A.

Effektiv teknikk med desentraliserte ventilasjonsanlegg er med på å presse ned energibruken. 
– Hvordan går driften der?
– Det er .. under utvikling. Leietaker må være bevisst at det krever kompetanse og oppfølging. Det går seg til, svarer Buchardt.

Gir blaffen i miljø
Han var invitert til Citykonferansen for å snakke om i hvilken grad leietakere bryr seg om energieffektive bygg. Buchardt brukte sammenlignbare biler, Tesla og Porsche Panamera Turbo, for å ”bevise” at vi bare styres av penger: Panamera turbo har 3 ‰ markedsandel i Norge, mens Tesla har 3 ‰ markedsandel i Tyskland.
– De som kjøper Tesla i Tyskland, er miljøbevisste. De som kjøper Tesla i Norge, er bare prisbevisste. Folk flest, inkludert dere, driter i energikostnadene og i miljøkonsekvensene. Det gjelder både forbruk og materialbruk, sier Buchardt.

Tror på dårlig marked for C-bygg
Anslagsvis 6-9 % koster det ekstra å bygge nullenergibygg som Powerhouse.
– Ingen er interessert i å betale det, mener Buchardt, mens C-bygg er helt plankekjøring. Samtidig er ikke Buchardt i tvil: Om ti år kommer C-byggene til å være som Porsche Panamera. Dagens Panamera-modeller har halvert drivstoffbruk sammenlignet med 7-8 år gamle modeller – og da blir det vanskelig å selge bruktbil.
– Bankene kan ingenting om dette. Hvis vi skal tenke på Paris-toppmøtet og klimautfordringene, må vi få Tesla-tankegangen fra myndighetene inn i bygg, mener Buchardt. Enova støtter nullenergibygg, men ifølge Buchardt utgjør støtten ca 10% av merkostnaden.