Det ene selskapet, Novema Aggregater er spesialist innen ventilasjon og har hovedkontor i Industriveien på Skedsmokorset, og har fabrikk som ligger i Flå. Det andre selskapet, Novema Kulde, har også sine kontorer på Skedsmokorset, i Marenlundveien, og er et selskap som forhandler et bredt utvalg kulde- og varmepumpeprodukter.
 
VVSforum har de siste dagene skrevet om Novema Aggregater og selskapets fabrikk i Flå som har måttet permittere halvparten av sine ansatte i desember. En nedleggelse av fabrikken har også vært et tema, men blitt avvist av den danske eieren, Exhausto.
 
Nå er det lett å ikke helt holde orden på Novema og Novema, og det er blitt noen forvekslinger av Novema Aggregater og Novema Kulde.
 
Markedssjef Per Erik Wilsbeck hos Novema Kulde forklarer at bedriftene har en historisk fellesnevner, men at dette er lenge siden. I dag er det to forskjellige selskaper.
 
Han innrømmer at det er kommet tilbakemeldinger fra flere kunder, og han er glad for å få presisere at det er stor forskjell.
 
-Novema Kulde har hatt stor suksess de siste årene, og vi vil unngå misforståelser som tyder på det motsatte, påpeker han ovenfor VVSforum. 
 
-Vi er tilfreds med vår markedsposisjon, og vil fortsette det harde arbeidet med å øke salget og kjennskapet til vårt meget brede sortiment innen kulde, varmepumper og rørtekniske produkter.
 
-Og da kan jeg også legge til at vi faktisk ønsker å ansette flere dyktige selgere her på hovedkontoret på Skedsmokorset, avslutter han.