21. til 23. juni arrangerer OsloMet, SINTEF og NTNU konferansen Healthy Buildings 2021. Temaene varierer fra smittespredning til friskluftmengder og innendørs kjemi.
Konferansen Healthy Buildings Europe 2021 nærmer seg med stormskritt. Det var stor stas da OsloMet, SINTEF og NTNU klarte å få konferansen til Oslo i år.
Dessverre har koronaen satt en stopper for planene om å vise tilreisende inneklimaeksperter de lange lyse junikveldene i hovedstaden, og hvordan vi bygger for å oppnå godt inneklima i energieffektive bygninger. Men konferanse blir det, selv om formatet blir digitalt, sier seniorforsker Sverre Holøs i SINTEF.
Vil skape møteplasser for forskere og praktikere
21. juni åpner kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup konferansen, og så er det et tett og godt faglig program fram til den 23.
Hensikten med Healthy Buildings-konferansene er å skape møteplasser for forskere og de som har en mer praktisk tilnærming til bygg og inneklima.
Forhåpentligvis ikke bare til gjensidig nytte, men også til nytte for dem som oppholder seg i bygninger, og det er jo de aller fleste, sier Holøs.
Uformelle workshops
Siden det digitale formatet ikke gir like gode muligheter til uformell prat i pausene som en tradisjonell konferanse, har arrangørene lagt spesielt stor vekt på mer uformelle workshops med mulighet for gode diskusjoner. Totalt er det 26 seminarer og workshops i tillegg til vitenskapelige sesjoner der det blir presentert omtrent 140 bidrag.
Aktuelle temaer:
Smittespredning og ventilasjon
Hva er en sunn bolig, og hvilke friskluftmengder trengs i boliger?
Innendørs kjemi hva skjer når ozon fra utelufta møter avgassing fra materialer og renholdsmidler?
Hva gjør mikroorganismene i våre omgivelser med helsa vår?
Hvordan kan vi unngå smitte i operasjonsrom og helseinstitusjoner?
Forebygger vi legionella effektivt?
Les mer og meld deg på her
Inneklimaeksperter skal diskutere smittespredning og ventilasjon på Healthy Buildings 2021
21. til 23. juni arrangerer OsloMet, SINTEF og NTNU konferansen Healthy Buildings 2021. Temaene varierer fra smittespredning til friskluftmengder og innendørs kjemi.
Fyller 40 år, men ser bare fremover