For ventilasjonsanlegg der det stilles strenge krav til godt inneklima, anbefaler Interfil derimot at det brukes et F7-filter med bedre utskilling enn SyntFlow - for eksempel SuperFlow F7.
Skjerpede krav ovenfor filterprodusentene
- Det er med stor glede at vi nå lanserer nye SyntFlow F7, som innfrir alle krav om minimumsutskilling, lavt trykkfall og riktig pris, sier markedssjef i Interfil, Tormod Sperstad.
- De skjerpede kravene til finfilter (F7-F9) i den nye versjonen av den Europeiske filterstandarden EN779:2012, gjør at mange filterprodusenter sliter med å innfri. Og enda verre: enkelte aktører i ventilasjonsbransjen bryr seg ikke om de nye minimumsgrensene for partikkelutskilling.
Interfil sitt nye syntetfilter greier selvfølgelig de nye kravene med god margin. Og ikke nok med det: starttrykkfallet er lavt. Prisen er det heller ikke noe å si på, poengterer Sperstad.
Hovedårsaken til at mange syntetiske finfilter sliter med å greie kravene til minimumsutskilling i EN779:2012, er at filtreringsevnen til mange syntetfilter er basert på elektrostatisk ladning. Denne er til dels i materialet, og til dels tilføres ladningen under produksjonsprosessen.
- Dette kan enkelt forklares med at du sammenligner den elektrostatiske ladningen av et syntetfilter med en ballong som enkelt blir hengende i taket etter å ha blitt gnidd mot håret på hodet ditt en liten stund. Etter kort tid, når ladningen blir borte, faller ballongen ned på gulvet igjen. Og det er nettopp det samme som skjer med syntetfilter som baserer filtreringseven på ladning, evnene til å holde på partiklene som fester seg til fibrene i materialet blir borte, og partiklene slipper gjennom filteret, forteller markedssjefen i Interfil.
Partikkelutskillingen etter utladning er avgjørende
Hovedendringen i den nye standarden, er at det er partikkelutskillingen etter utladning som blir bestemmende for hvilken filterklasse produktet ender opp i.
- Det er nettopp der svært mange nå sliter. Fram til nå har de aller fleste syntetalternativene som oppfyller kravene enten vært altfor dyre, eller hatt altfor høyt trykkfall, påpeker Sperstad avslutningsvis.
Filtermaterialet i SyntFlow Alu F7 er produsert av et tre-lags progressivt oppbygd syntetisk filtermedie. Forfilterlaget består av 100% polyesterfiber (PET), og har som hovedoppgave å stoppe de største partiklene.
Innfrir kravene til minimums-utskilling og lavt trykkfall
Interfil lanserer nå sitt nye SyntFlow F7 filter. Filteret er spesielt egnet i ventilasjonsanlegg der det er behov for et filter med stor mekanisk styrke, for eksempel i fuktutsatte anlegg
Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover