Bodø Rør og Flis ble etablert så sent som i april i fjor, og målet var å bygge opp et lite men slagkraftig firma innen totalpakker på renovering av baderom.
- Det har vært en spennende tid, og vi er absolutt på rett vei, det viser ordrebøkene, sier Markus Lexberg, daglig leder.

Økende krav til designbad fra kundene, strammere krav til gjennomføring samt stor etterspørsel etter høyteknologi på badet gjorde at man så behovet for å samle flere fagfolk i et godt samarbeid.

Markus Lexberg og Bodø Rør og Flis har tro på at det er mulig å bygge opp et slagkraftig lit firma med spesialkompetanse på badrom.
Rørlegger og flislegger
Virksomheten fant sin form ved at rørleggermester Stig-Andre Lexberg og Mads Bjørbæk, murer/flislegger flyttet virksomhetene inn felles firma. I tillegg ansatte man snekker Andre Karlsen, mens sønnen til Stig-Andre, Markus har tatt seg av markedsføring, salg, prosjektledelse og oppfølging.
Bodø Rør og Flis har etter alt å dømme truffet markedet, man har allerede nok å henge fingrene i selv om det kan bli lange kvelder. Men i det hele opplever man at det er et godt marked for baderom i Bodø, noe som også skyldes at de andre store rørleggerfirmaene i regionen er opptatt med industriprosjekter.

Drømmer og teknologi
Mange drømmer om nytt baderom, men de er blitt for kompliserte å planlegge for menigmann og selve byggingen stiller krav til samarbeid mellom håndverkere.
- Det krever at man får jobbet effektivt, ellers blir det mye venting og bomturer. Teknologi er på vei inn i badet, man bygger løsninger som gjør det helt nødvendig for de fleste kundene å gå til en som kan ta ansvar, og som har flere fagfolk som gjør jobben effektivt, sier Lexberg.

Et eksempel er toalettet AquaClean 8000+ der det skal kobles på vann, strøm osv. på en trygg måte. Et annet er trådløse dusj- og bidéløsninger.
- Det kommer mye flint, som fjernkontroll for å styre dusjen, og man kan få bad som har få komponenter å rengjøre, og gir minimalt med gjenstander på veggen, sier Markus, som har fått svært gode tilbakemeldinger på slike løsninger.

Penger er tid
I gamle dager belaget folk seg på å være hjemme og følge opp byggingen, i dag vil man ha fast pris og levert til tiden.
- Folk har ikke tid til å følge opp, både design- og teknologimessig, dette gjør at kundene vil ha alt i ett løsninger. Folk er på jobb på dagtid og vil at noen tar hele ansvaret, det er vår forretningside, vårt hovedfokus er rask fremdrift, til avtalt tid og pris, kort sagt kundens behov, sier Markus.

Det overordnede målet er å skape trygghet for kunden og bygge de fineste badene.

- Før brukte folk tid for å spare penger. I dag bruker de penger for å spare tid, det er en viktig forskjell for virksomheter som oss, og her ligger mye av merverdien, sier Markus.

På nettet
En anne konsekvens av tidsklemma er at folk helst ikke vandrer for mye rundt i butikker. Mange sitter hjemme på kveldstid og drømmer om nytt bad og skaffer seg inspirasjon via nettet.
- Folk bruker mye tid og energi på hjemmet, og de er veldig oppdaterte og bestemte på hva de vil ha, og hvordan de vil at det skal se ut. De har ofte allerede et mentalt bilde om hvordan de vil ha badet. Folk er mer opptatt og oppdatert på mote og design en før. Dette er en trend, og vi må komme de i møte, sier Markus.

Mange oppdrag får man på anbefaling fra fornøyde kunder, men siden man er med i Rørkjøp får man også forespørsler fra folk som har sett på produkter og løsninger via Rørkjøps nettbutikk.

- At folk kjøper varene på nettet blir bare mer vanlig, da er det bedre å spille på lag enn å stritte i mot, og heller hjelpe de til å lykkes, sier Markus.

Rørkjøp
Man valgte tidlig å gå inn i Rørkjøp kjeden, først og fremst siden man er deleier, men også fordi Rørkjøp er offensive, med egen nettbutikk. Valget er man også veldig tilfreds med, og det faktum at man er med og eier kjeden skaper en annen form for samarbeidsånd.
- Markedet og bransjen utvikler seg veldig fort nå, og at for å bli best må vi tenke på nye måter, og gå nye veier. Vi må være innovative og være klare for at noen løsninger kan ses på som noe uortodokse i vår bransje, som bl.a. netthandel. Med Rørkjøp på laget føler vi at vi er på rett vei, sier Lexberg, som ser på Rørkjøp som en servicepartner med store ører og som tilpasser seg medlemmene. Samtidig føler man at man er med på viktige beslutninger som angår framtiden.

En viktig dimensjon ved å ha kjeden i ryggen er at de er behjelpelige med alt.
- Som et relativt lite firma har vi mange behov for hjelp, fra IT-systemer til råd om kontrakter. Det er ikke den ting Rørkjøp ikke kan hjelpe oss med, de gir oss gode råd og ønsker virkelig at vi skal lykkes, sier han.