- Vi har et godt grep om det norske markedet, men det øker kanskje ikke så mye akkurat nå, Det kommer blant annet av at markedet i Oslo er litt tregere enn tidligere, mens ellers i Norge ruller det på som vanlig. 10 prosjekter er vi fornøyde med, opplyser markedssjef hos Part Construction AB, Andreas Mårtensson til www.vvsforum.no

Samarbeider med NCC
VVS-bransjen er i endring på flere områder. Ett av områdene er åpenbart innenfor import og installering av våtromskabiner.  Det kan på sikt føre til store utfordringer for VVS-bransjen siden flere og flere av entreprenørene velger prefabrikkerte bad som heises på plass på byggeplassen. Våtromskabinene faller som oftest rimeligere ut i pris og det går raskere. Tid har etter hvert blitt en viktig faktor når byggekostnadene kommer på bordet, derfor velger mange prefabrikkerte bad. I 2012 ble det importert 10. 000 slike kabiner til Norge. Det er en tredobling siden 2002.

Saken fortsetter under bildet:

Foto fra fabrikken. Foto: Part AB

Den svenske fabrikken i Kalix i Sverige har startet et samarbeid med utbyggeren NCC. Utbyggeren har bestilt 140 baderomsmoduler til nye byggeprosjekt i Huddinge og Haninge. NCC satser stort på Svanenerkede, energieffektive småhus og i dette prosjektet skal det altså inn våtromskabiner som er produsert ved fabrikken til Part AB. Det svenske markedet er i vekst – akkurat som det norske.

Sertifisert
Utover de kravspesifikasjoner som rør, produksjon og materialvalg, var det viktig for NCC at baderomskabinene var funksjonelle og hadde god design.
Vårt samarbeid med NCC bekrefter at vi leverer baderom som klarer av de høyeste kvalitetskrav, både når det gjelder miljø og design, påpeker administrerende direktør i Part AB, Anton Lundholm.

Part AB var den første i Sverige som fikk typegodkjent sine våtromskabiner av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Sertifiseringen ble gjort etter initiativ av fabrikken for å kvalitetssikre sin produksjon av baderomsmoduler. Den svenske fabrikken leverer til hele Nord Europa.

Noen prosjektene det leveres til i Norge:
Lervig Brygge øya i Stavanger
UNN Pasienthotell i Tromsø
Olympiaparken i Lillehammer
Sørenga D1b-4 Oslo