- De siste årene har nok 50-60 prosent av alle badene vi bygger vært prefabrikkerte. Trendene er altså at dette fenomenet bare vil vokse ytterligere i årene som kommer, sier kommunikasjonssjef i Veidekke ASA, Helge Dieset til www.vvsforum.no

Det er primært i leilighetsprosjekter og hoteller at Veidekke benytter seg av prefabrikkerte bad. I noen få tilfeller blir slike bad også satt inn i hybelhus. I næringsbygg derimot benyttes plassbygde bad etter gammelmåten.

Meget god kvalitet

- Og kvaliteten på disse modulbadene er god?
- Meget god. Så god at kvalitet ikke er noe tema hos oss. Vi har ikke hatt reklamasjoner eller store serviceoppdrag på noen av de badene vi har levert så langt. Utfordringene består kun i at veggene ikke kan flyttes, slik at de som skal inn i et prosjekt må være tidlig ute for å få badet slik de vil ha. Tilvalg ellers er sjeldent et problem.

Kommunikasjonssjef Helge Dieset påpeker at prefabrikkerte bad bygges i støvfrie produksjonshaller under streng kontroll. Det gir kvalitetstrygghet fremfor å bygge et bad på byggeplassen, der ofte dårlig vær kan være en utfordring.

Saken fortsetter under bildet:

Kommunikasjonssjef i Veidekke ASA, Helge Dieset mener at prefabrikerte våtromskabiner gir en effektiv byggeprosess. 

Mange fordeler
- Det er altså mange fordeler med prefab-bad, mener Dieset.

- Hvor kjøper dere prefabrikkerte bad fra?
- I hovedsak kjøpes bademodulene fra Sverige og Finland. Etter hva vi har hørt kommer Italia etter for fullt på dette området.

- Er det mye rimeligere å kjøpe baderomskabiner fremfor å bygge et bad på stedet?
- Det vil jeg ikke spekulere i siden jeg ikke har noe tallmateriale på det, men det vi vet er at det er meget praktisk, sier Helge Dieset i Veidekke ASA.