K. Lund AS eies i dag av styrets leder Moren Korsnes, driftssjef Tore Granbo og teknisk sjef Lasse Antonsen. Eierskapet er organisert gjennom aksjeselskaper, henholdsvis Morten Korsnes AS (59,4 prosent), Tore Granbo AS (30,6 prosent) og Lasse Antonsen AS (10 prosent). Familien Lund solgte til de to førstnevnte i 2004. Lasse Antonsen kom inn på eiersiden i 2007. Eierskapet til de tre er langsiktig fundert.

Gode ordrereserver
- Jubileumsåret starter med samme høye aktivitet som vi avsluttet 2013, med et høyt antall innleide rørleggere i tillegg til egne ansatte. Ordrereserven er god til ut på høsten, og vi har god tro på at at det vil være nok arbeid etter dette tidspunktet også, sier administrerende direktør, Torkild Korsnes til www.vvsforum.no

K. Lund AS er en sterk merkevare i Trondheimsområdet og drar god nytte av det i en tid med konkurser og hard konkurranse.
Kun med rørfaget

- Det å ha en lang historie baks seg, lokale langsiktige eiere, meget solid økonomi, betydelig teknisk kompetanse, erfarne rørleggere og stor kapasitet gir oss et fortrinn i markedet, understreker Korsnes.

- Dere driver kun med rørfaget. Har denne strategiske beslutningen vært riktig og viktig?
- Ja, åpenbart. I tillegg tilstreber vi at vi skal ha mye akkordarbeid så langt dette er mulig. Det at vi er spesialiserte og effektive i håndteringen av alle typer byggeoppdrag er også viktig, mener Torkild Korsnes.

Knut Henrik Holtermann Lund var fremsynt og etablerte firmaet K.Lund for 140 år siden.I dag er firmaet fortsatt lokalt forankret med trygg økonomi og solide markedsandeler.
Var tidlig ute

Det var Knut Henrik Holtermann Lund som for 140 år siden bestemte seg for å etablere egen rørleggervirksomhet i Trondheim. Dette skjedde før det var vanlig med eget bad og WC i bolighus. Først fire år senere installerte Knut Henrik Holtermann Lund det første private badet i Trondheim. I 1899 installerte firmaet Trondheims første vannklosett i Trondhjems Brændvinssamlag, så Lund var tidlig ute og en pioner.

I dag er 140 årsjubilanten en betydelig næringsaktør u hele Trondhemsregionen med sine 110 ansatte og en omsetning på ca. 150 millioner kroner. Tomta og bygget i Trondheim eies fortsatt av familien Lunds, mens som nevnt er eierskapet endret underveis. K. Lund AS er blant landets desidert største rørleggerbedrifter.

Jubileumsmarkeringer

- Hvordan skal jubileet markeres?
- Vi skal markere jubileet på ulike vis gjennom året. Vi har utviklet en egen jubileumslogo, vi startet året med en helsides annonse i Adressesavisens lørdagsmagasin, det kommer ytterligere markedsaktiviteter utover i året og lørdag 1. mai skal vi feire med stor jubileumsbankett, hvor det kommer flere hundre gjester. Ansatte med ledsagere er invitert og det samme er folk fra bransjen samt representanter fra regionen, sier administrerende direktør, Torkild Korsnes.