Svalland VVS er den eneste Comfort-butikken i Bergen, og har i dag 21 ansatte, hvor fem er lærlinger. Rørleggervirksomheten feirer 25 års jubileum i 2015, og bygde for noen år tilbake et helt nytt bygg i bydelen Landås med butikk, kontorer, og lager. Medlem av Comfort ble de i 2008.

Oppdragene er for det meste rettet mot privatmarkedet, noe på næring, men flesteparten av rørleggerne jobber på prosjektmarkedet. Det er bad, varmeanlegg, varmepumper og gulvvarme som er bedriftens satsningsområder.

Bra med oppdrag
- 2013 har ikke vært noe superår, men vi har nok å gjøre om dagen. Ordreboken ser bra ut et godt stykke inn i 2014. Vi har avtale med en stor lokal entreprenør som generer mange jobber, og skal starte opp med 37 eneboliger rett etter nyttår. I privatmarkedet starter vi hver mandag med et nytt bad, og hittil er det nok oppdrag til slutten av februar. Vi har blitt eksperter på våtrom etter hvert, sier Svalland.  
- Etter at vi ansatte en tømrer i bedriften har vi fått en helt annen flyt i jobbingen. Nå styrer vi prosessen mer eller mindre selv, og kan planlegge på en helt annen måte. Det luker bort mye dødtid som vi tidligere ikke kunne ta betalt for.

Butikken er viktig på flere måter
Comfort-kjeden har tidligere hatt en policy på at samtlige medlemmer skal ha butikk. Dette er vel i ferd med revurderes i kjedens nye strategiplan. Men Svalland er soleklar på hva butikken betyr for rørleggervirksomheten.
- Det er viktig med butikk. Lokale utbyggere sier de ikke ville brukt oss, hvis vi ikke hadde hatt butikk hvor kundene kunne komme å se på produktene.  Et annet element som kanskje mange ikke tenker på er hva dette gjør med rørleggernes kompetanse i forhold til å vite litt mer om produktene, enn å bare installere de ute hos kundene. Vi er så heldige i Svalland VVS at vi har fire ivrige rørleggere som gjerne vil stå i butikken på lørdager. Så selv om det er mer ressurskrevende å ha en butikk, er det et must etter min mening, sier Svalland.
- Rørleggerne føler at de lærer utrolig mye av det, og det gir god opplæring i kundebehandling. Det får de glede av ute hos kundene etterpå. De kjenner produktene våre bedre, og vet hva vi har og kan tilby. Jeg synes det er kjempeflott at de engasjerer seg, og det styrker oss som faghandel garantert.

To rørleggere som kun jobber på varmesiden
Comfort-butikken i Bergen har to rørleggere som kun jobber med varmemarkedet.
- Viktig å spisse kunnskapen slik at vi har eksperter på faget som kan gi kundene de beste rådene, men ikke minst utføre en kvalitetsmessig god jobb. Vi jobber mest med store eneboliger, hvor vi tar hele pakken. Per nå går det mest i luft/vann, men vi merker en dreining  mot væske /væske varmepumper, foreller Svalland til VVSforum.