– Vi og Norges Svømmeforbund vil bidra til fortgang i bygging av svømmeanlegg. Derfor gir vi nå 15 millioner kroner til tre utvalgte, kostnadseffektive anlegg. De kan bli gode referanseprosjekter som viser at det er mulig å bygge billigere anlegg enn tidligere, sier kulturminister Hadia Tajik.

– Gode svømmekunnskaper er viktig. Dessuten er det god trening for alle. Og flere anlegg vil også kunne bety enda bedre rekruttering til svømmeidretten. Derfor er det viktig at alle kommuner kan tilby gode svømmeanlegg til innbyggerne sine, sier Tajik.

– Jeg er glad for at vi i samarbeid med Svømmeforbundet kan gi dette tilbudet til kommuner som går med tanker om å bygge nye svømmeanlegg, sier Tajik.

Kulturdepartementet vil bidra med fem millioner kroner i ekstraordinært tilskudd fra spillemidlene til hver av de tre anleggene. Dette kommer i tillegg til søknader om de ordinære spillemidlene. Alle anlegg må tilfredsstille kravene til å kunne motta tilskudd fra spillemidlene.

Alle landets kommuner inviteres til å søke. Invitasjonen vil bli sendt ut 1. mars med søknadsfrist 1. juni.

Som et annet tiltak vil Kulturdepartementet også vurdere høyere tilskuddssatser til svømmeanlegg med virkning fra tildelingen i 2014.