Det nye produktet kombinerer teknologi og design for å møte behovet for best mulifg hygiene samtidig som toalettrommet får et designløft.

Hygienespørsmål har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene, i forbindelse med pressens fokus på spredning av infeksjoner som influensa og norovirus. I tillegg kommer krav om universell utforming for å sikre at utstyret er enkelt å håndtere for alle. Dette er spørsmål som arkitekter kan måtte forholde seg til i forbindelse med byggeprosjekter som involverer innredning av toalettrom og vaskestasjoner.

Nyheten Tork skumsåpedispenser med sensor sammen med Tork håndtørk dispenser sensor gjør håndhygiene enkelt for alle. Med Tork på toalettrommet kan arkitekter tilby et komplett, berøringsfritt system for håndhygiene i den prisbelønte* designserien Tork Elevation.

- Å kunne vaske og tørke hendene uten å måtte berøre såpe- og håndtørkdispenseren, gir brukerne økt opplevelse samtidig som man ivaretar god håndhygiene. Nå kan arkitekter innrede kundens toalettrom med berøringsfri teknologi i lekker design. Alle våre dispensere er tilgjengelige som BIM objekter for de fleste programvarer på vår nettside, sier Line Pedersen produkt- og markedssjef for varemerket Tork.

Skumsåpe sensor passer for en rekke miljøer. Omgivelser hvor hygiene er en viktig faktor; helse, næringsmiddel, dagligvare ferskvaredisk eller storkjøkken. Den egner seg vell så godt for kontormiljøer og gjestetoaletter på restauranter og SPA hvor man vil gi interiøret et preg av innovasjon og design. Tork Elevation inklusive sensor dispenserne kan leveres i både sort og hvitt, og har en elegant utforming som er belønnet både med iF Design Award og Red Dot.

- Sensorteknologi reduserer overforbruk, ved at den hjelper brukerne til å moderere såpedoseringen og antallet håndtørk de bruker. For arkitektens oppdragsgiver kan dette bety forbedret kostnadseffektivitet og redusert belastning av miljøet. Plasten som brukes i skumsåpeflasken kan resirkuleres, og er miljømerket med EU-blomsten, avslutter Line Pedersen.

Nyheten er tilgjengelig som BIM objekt på www.tork.no for de fleste programvarer.

Tork Elevation Design serien ble tildelt både iF Design Award og Red Dot Design Award i 2009.