En av hans viktigste oppgaver blir å få på plass en tverrfaglig brukergruppe. Det eksisterer allerede brukerfora for entreprenørene, for rådgiverne og for arkitektene. Et byggherreforum hadde sitt første møte i februar, et teknologiforum for de tekniske entreprenørene er også i gang. Leverandørbedriftene er i ferd med å stable et forum på bena.

– Hver av disse gruppene har egne problemstillinger å håndtere. Men hver av gruppene stiller med en representant i et tverrfaglig brukerforum som skal ivareta de tverrfaglige utfordringene og helheten.

BIM krever nye kontraktsformer, og Sunesen mener det er et arbeid som må tas på overordnet nivå.

– Kollisjonskontroll er et godt eksempel. Med BIM vil problemene knyttet til kollisjoner, endringer og stans i prosjektene bli dramatisk redusert.

BIM er ikke lenger et fenomen for spesielt interesserte, og arbeidet kan ikke lenger gjøres hovedsakelig av entusiaster. Sunesen er avhengig av å øke medlemstallet. Det er likevel ikke antallet av medlemmer som er viktig, men hvor stor del av den samlede omsetning i byggenæringen som vi representerer.

- På hjemmesiden vår vil vi dele informasjonen vår i to. Vi vil gi en grundig forklaring på BIM-informasjon til alle. Medlemmene skal kunne få mer direkte løsninger for konkrete problemstillinger til prosjektarbeidet deres. Det skal betale seg å være medlem, sier Sunesen.

Les hele artikkelen på tu.no