Halvor sier at Energi og miljø i bygg-studiet ga kunnskapene han trengte for å begynne som prosjektleder i GK Inneklima.
– Som prosjektleder er jeg blant annet ute på byggeplassen og sørger for at produksjonen går i henhold til fremdriftsplanen, og at de rette komponentene er på plass til en hver tid, forteller Halvor.
– Jeg følger prosjektene fra tilbudsstadiet hvor man regner på jobber, priser dem, sender inn tilbud, og er med på prosjekteringen. Deretter er jeg med på produksjon og igangkjøring av bygget, dokumentasjon og overlevering.
– Hvordan er arbeidsdagen din?
– Som oftest tar jeg først en tur på byggeplassen og følger opp at ting er gjort riktig, og så blir det gjerne noen framdrifts- eller koordineringsmøter med folk fra andre fag på byggeplassen.
– Så drar jeg tilbake til kontoret, følger opp økonomien og besvarer spørsmål fra de andre tekniske fagene i prosjektet.
– Hva er mest spennende i jobben?
– Jeg synes det er spennende å være på byggeplassen og se bygget forme seg, og se at det funker når det nærmer seg slutten av arbeidet.
Halvor forteller om spennende prosjekter han har vært med på: Næringsbygg, boligbygg, en restaurant, en T-banestasjon og et bygg på Fornebu, hvor de skal varme opp hele huset med ventilasjon, med en glassfasade over tre etasjer.
– Dette er spennende, sier han, og forteller også at han trives godt.
– Det er et fantastisk miljø her. Du blir tatt godt vare på.
– Hvordan fikk du jobben?
– Jeg søkte på en del stillinger i GK. Jeg kjente noen som jobbet her, som jeg snakket med, og fikk høre litt mer om hvordan det var. Så søkte jeg på en utlyst stilling på GK sine hjemmesider.
– Vil du anbefale den typen jobb til andre?
– Ja, absolutt.
– Er det noe man gjerne kan satse på etter å ha tatt ingeniørstudiet i energi og miljø i bygg?
– Den grunnforståelsen du får i utdanningen er veldig relevant. Jeg sitter ikke og regner hver dag, og bruker de samme formlene som under studiene, men det er veldig greit å ha dette i bakhånd.
– Mye av utdanningen er relevant i forhold til det jeg gjør nå, og ligger i bunnen for avgjørelser jeg baserer meg på i jobben. Den ga bakgrunn for å arbeide med prosjektledelse og ga forståelse for faget.
– Hvordan var det å studere på HiOA ellers?
– Det var godt klassemiljø og dyktige lærere, og vi hadde mye store prosjekter.
– Vil du råde andre til å ta det samme studiet?
– Ja, energi og miljø er jo et fagområde i utvikling. Jeg synes i alle fall det var givende å ta dette studiet. Det er bare å stå på når du har begynt på utdanningen.
– Det er ikke noe du angrer på?
– Nei, helt klart ikke.
– Har du lagt planer for videre utdanning og karriere?
– Nei, jeg tror jeg er ferdig med utdanningen nå, på høgskole og universitet i alle fall.
– Hva slags utdanning hadde du da du tok til på energi og miljø i bygg?
– Da hadde jeg generell studiekompetanse fra videregående, og så gikk jeg ett år på Bjørknes for å få studiespesialisering, og videre på ingeniørutdanningen, sier Halvor.
- Får brukt inneklima-kunnskapene
Halvor Grepperud avsluttet bachelorstudiet i ingeniørfag energi og miljø i bygg ved HiOA i fjor sommer, og har siden august vært prosjektleder i GK Inneklima.
- Jeg trives utmerket i jobben som prosjektleder, og føler at jeg får brukt min kompetanse fullt ut i de prosjektene og byggene jeg jobber med.
- Jeg trives utmerket i jobben som prosjektleder, og føler at jeg får brukt min kompetanse fullt ut i de prosjektene og byggene jeg jobber med.
Denne artikkelen er over 8 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover